OŚWIETLENIE DESKI ROZDZIELCZEJ Mk-7???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam takie pytanko do osób które rozbierały deskę w mk-7, a mianowicie padło mi oświetlenie pokrętełka do regulacji reflektorów i nie wiem czy zeby wymienić muszę rozebrać deskę, czy można podważyć to np śrubokrętem i jakoś się dostać. Bo to pokrętło wygląda mi na zdejmowalne, ale nie chce podważać puki sie nie dowiem bo jeszcze coś połamię
Z góry dziękuje i mokrego dyngusa życzę

musisz rozebrać całą deskę fotorelacja tutaj

Dzięki... tego się obawiałem

Bierz dwa srubokrety, podwazaj z gory i z dolu, a pokretlo wyskoczy z zatrzaskow. Odlacz kable i gotowe. Pozostaje tylko wyminic zarowke. Nie trzeba rozbierac calej deski.

Cóż za całkowita niezgodność odpowiedzi
Teraz to dopiero mam zagwozdkę

dokładnie nie pamietam ale lepiej rozbierz. jak podważysz to wypadnie tylko przednia czołowa osłonka, ona właścnie jest na wcisk. jak tak zrobisz to jak dobrze pamiętam pokrętło wpadnie ci za deche i bedziesz musiał i tak rozbierać. wbrew pozorą rozbieranie deche nie jest takie tudne.
PS powodzenia

zmienialem oswietlenie i kazdy wlacznik da sie podwazyc i wyciagnac. Jesli nawet z pokretla regulatora zsunie sie przednia oslonka to bez problemu mozna go wyciagnac. W zadnym wypadku nie wpadnie on za deche, chyba ze sie konkretnie postarasz.

Dyras ma rację....można podważyć to pokrętło i ładnie wyjdzie tak jak każdy inny włącznik w desce mk.7

O.K. Dzięki wszystkim. Cieszę się że nie bede musial rozbierac tej deski.
Pozdrawiam