[Swift 1.3 GS] Biale zegary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy wymiana tarcz zegarow w Swifcie to tylko ich przelozenie... czy bede sie musial potem bawic w ustawianie i poziomowanie wskaznika???

Czesc. Generalnie jest to glownie kwestia tarcz, ktore zakupisz. Mozesz miec takie ze wszystko bedzie ok, lacznie z blokada wskazowki przed opadaniem lub taka, gdzie obroty i predkosc beda wyskalowane do innych wartosci niz seryjne. Wtedy zacznie sie problem. Nie kupuj poprostu kota w worku tylko najpierw sprawdz czy sa zgodne z oryginalnymi.

Zreszta tyczy sie to nie tylko Swiftow GS.

PS - przy zakupie warto tez sprawdzic do jakiego rocznika te tarcze, bo do mk2 (89'-91') troche trudno dorwac tarcze, a nwet jesli sie uda to nie beda one ladnie wygladaly.

ja mam swifta '92, poliftingowego z nowsza deska...

na allegro byly niedawno tarcze do GS i tylko takie mnie interesuja... byly calkiem zgrabne i wygladaly na porzadne...

Mysle ze koledzy z forum swifta pomoga ci w tym temacie. Temat byl tam przerabiany wiec zerknij w archiwum.

Ja posiadam wersje z 91 z kwadratowa deska wiec nie pomoge

prawde powiedziawszy chcialem uzyskac info na Motonews....

Ja myslalem, ze chcesz sie dowiedziec wogole, niewazne gdzie ta informacja jest.

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2005-03-30 09:27:39 ]
[ powód edycji: Niepotrzebna polewka :D ]

Witam!!!

Z tego na ile sie orientuje, po przelozeniu tarcz wskaznikow musisz ustawiac wskazowke z powrotem. Rozwiazaniem moze byc przytrzymanie tej "szpilki" [oski] od wskazowki np pincetą.,ewentualnie zablokowanie mechanizmu od srodka. Nie rozgrzebywalem jeszcze zegarow od Swifta,swoje spostrzezenia podaje np. zegarow od innych aut. Co do wzoru tarczy, uwazam,ze najlepszym rozwiazaniem byloby,jakbys zeskanowal swoja tarcze i odpowiednio ja zmodyfikowal wg wlasnego uznania w jakims programie graficznym np Photoshopie. Nie jest to trudne, a wtedy cala inwencja nalezy do Ciebie

Pozdrawiam i powodzonka

Infik - jak dotad mi motonews wystarcza i po innych forach sie nie tlucze...

el_commendanto - roznie bywa - np w oplu czy w argencie wystaczy tylko zdjac strzalke i lekko przytrzymac - ale juz w ibizie I gen. robi sie prawdziwy wariometr... tam zegary 5 godzin skladalem przez predkosciomierz...

niestety naleze do graficznych antytalentow i nie za bardzo potrafie obslugiwac photoshopa

i nie trzeba bylo edytowac postu Infika... nie urazilby mnie