Problem z ładą 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
wczoraj pierwszy raz odkad mam lade zrobila mi taki numer ze nie wiem o co chodzi.
mam slaby alumulator i jak troche pochechlam rano po nocnym postoju slabnie i czasem trzeba popchnac.wtedy odpala i w droge.
wczoraj jednak bylo inaczej.popchneli mnie chlopaki lada odpalila, jade kawalek(20m) i zaczyna sie duzic zwalniac i gasnie.to bylo na gazie.przelaczylem na bene i to samo, odpalila popchnieta i po kilunastu metrach zdechla.o co chodzi.tak jakby nie bylo paliwa ale na gazie mam 280kil na liczniku od tankowania do pelna a tankuje zawsze po przejechaniu 300kil.a jezeli cos wiecej spalila i nie ma to czemu odpala i dopiero po chwili gasnie?
lalem do lady U95ziel. u mnie na stacjach nie ma juz tej beny.jaka mam zatankowac?
pomozcie bo nie wiem naprawde o co chodzi.
pozdrawiam/kaktus3333

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-02-13 20:30:25 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

tankuj bezolowiowa plus preparacik ,a ze Ci gasnie lada to moze wina swic lub przewodów ,sprawdz to

pozdrawaim

Jak gaśnie, to może jednak zapłon źle ustawiony...albo też pompa paliwa nie trzyma (...ale to by było tylko jakbyś na gazie jeździł...więc chyba to zapłon )

MUSEL o jaki preparat ci chodzi?

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-03-22 23:22:52 ]
[ powód edycji: do autora, uzywac przycisk edycja ]

preparacik to dodatek do paliwa bezolowiowego pozwalajacy na jazde na tym paliwie autkom nie przystosowanym do spalania bezolowiowki... wlewa sie go przed tankowaniem do zbiornika, w odpowieniej proporcji do lanego paliwa...

p.s. swoje posty mozna edytowac, nie trzeba pisac nowych, a pisanie duzymi literami powszechnie uznawane jest za krzyk.. a nikt nie lubi krzykaczy )))

A moze po prostu jak Cie pchali i odpalales to Ci pasek na rozrzadzie przeskoczyl i ktores koleczko sie przestawilo ??

Kaktus oki nic nieszkodzi ,a preparacik kosztuje 4 zlote okolo 25ml i wlewa sie poł na 40 litrów ja wlalem prawie caly bo ciemno bylo i niewidzialem ,i ladna jezdzi

i potwierdzam mogł pasek przeskoczy

Oczywiście jeżeli tak bardzo lubisz wydawać pieniądze to sobie możesz kupić ten preparacik, ale do Ład jest on zbędny. Lej zwykła Pb95 i się nie przejmuj.

A zaworki wytrzymają zwykłą eurosuper95.Wycofali U95 ale Unikol bo bodajrze tak nazywa sie dodatek potasowy do ES95 kosztuje niecałe 3zł na stacjach orlenu i wysartcza na 50 litrów benzyny.

bezolowiowke lac. mać.
ona nie zaszkodzi bardziej niz LPG...
sadze, ze raczej mniej.
przeciez lada ma dosc nowoczesny silnik, nie to, co fso

Aha

a moze poprostu ci sie woda gdzies dostala tzn. do aparatu zaplonowego albo cewka zaplonowa ma przebicie

Hey jak odpalasz to pozwol jej troszke popracowac na ssaniu jak nabierze temp to mzesz spoko ruszac.Staraj sie na noc przelanczac na benzyne a jak juz bedziesz gasil silnik to wlacz ssanie a potem gas

No kurza stopa - takiego co leje albo lał U95 to skubańca trza by skopać i to mocno po dupie. Ludzie, Łady maja dośc nowoczesne jak na tamte lata gaźniki. Lejąc bene U95 tylko sobie zamulacie układ paliwowy. Normlanie leje się bezołowiową - głowica ma tak twarde gniazda że nie ma bata żeby coś się stało. Ja jak miałem jeszcze zwykłe 1.3 to lałem 95 lub 98 a nieraz Vpowera i zrobiłęm 200 tysi - i zawory oraz gniazda były ok. Mało tego dla niektórych ciekawostka - wiecie dlaczego w poldkach tak zawory grają jak dają w pedał - bo ludzi eleją bene 95 zamiast 98 - a stare poldki były na 98. Mój sąsiad miał takiego poldka i wlał kiedys z musu 98 i niepoznał auta.