Mam pewien problem. Ostatnio jak wieczorem zgasiłem samochód w garazu i chciałem go rano odpalić na benzynie to miałem kłopoty musiałem go długo krecić (dzieje się tak nie za kazdym razem). Poza tym w garazu i w samochodzie czuć było zapach gazu. Myślałem ze to może byc elektrozawór główny od gazu ale podpiąłem go na chwile do akumulatora i klapie czyli raczej jest sprawny.
Czy to mozliwe że drugi zawór przy parowniku się zawiesza a gaz który jest w przewodzie między parownikiem a zaworem głównym dostaje się do układu poprzez niedomykanie sie elektrozaworu parownika? Czy to może być ta przyczyna?
Czy można ten elektrozawór przeczyścić bez rozbierania parownika czy wymienić go na nowy. Praszę o pilną odpowiedź
Instalacja firmy LOVTEC II generacji .
Z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczów
moze byc ze sie zawiesza jak sie nazbieralo sporo syfu.spruboj po jezdzie zakrecic zawor na butli i wypalic gaz a rano zacznij odpalac na benzynie,jesli bedzie poprawa to masz winowajce(elektrozawor).przeczysc sobie filterek,posc troche gazu przez przewody niech wydmucha to co sie zaleglo
Przełączyłem tylko na benzyne i przez pewien czas jeździłem tylko na benzynie. Zjawisko powyzsze nie wystepowalo
Wiec mam pytanie czy wystarczy tylko wymienić filterek gazu w zaworze głównym i wówczas elektrozawór przy parowniku zostanie przedmuchany gazem po odkreceniu na butli?
Czy trzeba rozebrać elektrozawór przy parowniku a jesli tak to czy trzeba rozebrać cały parownik Pozdrawiam