Wymiana swiec w X20Xev

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie powiedzcie jak dobrac sie do swiec by je wymienic??Z gory dzieki za pomoc...

Pozdro all

Witam

Beton, bez jaj Jak nie wiesz jak się do nich dobrać to co bedzie dalej?
Na górze silnika jest czarna plastykowa maskownica z napisem ECOTEK i logo OPLA. trzeba ją odkręcić kluczem imbusowym, a pod nią ułożone są kakle WN, a na ich końcach "fajki", które właśnie są osadzone na świecach. Świece wkrecone są bardzo głęgoko i dosyć mocno dociągnięte, więc bez porzadnego klucz do nich nie podchodź.

silnik

Teraz to z pewnoscią wszyscy będą ze mnie mieli bekę, że takie pierdoły tłumaczę. I nie pytaj przypadkiem jak się wymienia koło zapasowe

[ wiadomość edytowana przez: mayster dnia 2005-06-22 06:51:39 ]

no myslalem ze wystawisz tablice ale dobrze ze miales dobre checi zdjecie calkiem calkiem

Mayster,
Ale to zdjęcie przedstawia silnik w Vectrze a nie w Omedze, no chyba że jest jakaś wersja przednionapędowa

Dobra dobra.Poprostu ja pod maske zagladam tylko jak muszeDzieki Mayster

tutaj chyba nie chodzi o to czy z vectry czy z omegi bo swiece sa w tym samym miejscu tylko silnik obrucony o 90 % a to chyba kazdy zauwazyl na zdjeciu

no jak ktos nie widzi podobienstwa w tym silniku to zostawie bez komentarza, co do swiec to faktycznie sa tak ukryte ze trudno je znalezc, zaczal bym ich szukac w misce olejowej

eh Beton beton....

Cytat:
Wysłany: 2005-06-22 16:59:12

eh Beton beton....

Wiedzialem, ze ktos tak to sobie skojazy

Witam

Dobra, wyluzujcie już Takie ciśnienie na niego wytworzyliście, że oddychać pewnie już biedak nie może Chłopak pewnie jest młody i z pewnością podciągnie się technicznie. Ponad to gdybyście się zagłębili to zauważylibyście, że swoją omesię „odpicował” nie do poznania, więc pewnie ma chłop zacięcie i może jeszcze nas pozytywnie zaskoczy

Cytat:
2005-06-22 20:14:13, mayster pisze:
Witam Dobra, wyluzujcie już Takie ciśnienie na niego wytworzyliście, że oddychać pewnie już biedak nie może Chłopak pewnie jest młody i z pewnością podciągnie się technicznie. Ponad to gdybyście się zagłębili to zauważylibyście, że swoją omesię „odpicował” nie do poznania, więc pewnie ma chłop zacięcie i może jeszcze nas pozytywnie zaskoczy

przeciez nikt nie ciśnie Ja mam 20 lat i też jestem cienki technicznie, ale najpierw próbuje sam, potem szukam w archiwum i dopiero pytam. Rozumiem jakby zapytał o coś poważnego ewentualnie zaawansowanego technicznie ale nie o świece czy nie widać jest przewodów WN i po nich dojść A tak na marginesie jesli tak "odpicował" to powinien wiedziec gdzie sa swiece

Adrian

mysle ze kolega @beton nie podejdzie zbyt ambicjonalnie do tych wypowiedzi i napewno sie podciagnie , ale jak napisze ze ma ekrany w dzwiach i DVD oraz umywalke to juz bede wiedzal kto mu tak bryke odpicowal - kochane MTV

[ wiadomość edytowana przez: art23 dnia 2005-06-22 23:45:09 ]

Cytat:
ale jak napisze ze ma ekrany w dzwiach i DVD oraz umywalke to juz bede wiedzal kto mu tak bryke odpicowal - kochane MTV

art, powaliłeś mnie z krzesła.
A co do Bestona to po prostu chciał być pewnien a nie się domyślać

Co do DVD to narazie jest w planach...Ale poczekamy pozyjemy zobaczymy jak to wszystko wyjdzie