Chłodnica Carina E 2,0 GLI automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych forumowiczów,
potrzebuję nowej chłodnicy do mojej Carinki E 2,0 GLI z automatyczną skrzynia.Może któryś z forumowiczów podpowie jakieś namiary.Jestem z W-wy, ale przecież można zakupić wysyłkowo. Może znacie ceny? Obiła mi się o uszy f-ma Pimag z Krakowa,ale nijak nie mogę zdobyć na nią namiarów.
Przy okazji, w czasie przeglądu wyszły drobne wycieki spod miski
olejowej. W serwisie/W-w Klaudyny/ wmawiają mi konieczność zastosowaqnia jakiejś pierońsko drogiej pasty uszczelniającej.
Czy mają rację? Poszukuję też dobrej jakości, a jednocześnie
normalnych cenowo drążków /lewy przedni oraz prawy regulowany-tylny/, także chlapaczy na tył.
Mam jeszcze jedno pytanko, test amorków wykazał,że są sprawne;
ale/ zwłaszcza z obciążeniem/samochód wali wydechem np. po śpiących policajach.Czy jest to po prostu,,uroda" Cariny, czy wymieniać sprężyny?
Przy okazji, czy któryś z forumowiczów ma automat? Jeśli tak, jak mu się sprawuje? Ja z moim/ a mam go 5 lat/żadnych większych problemów nie miałem.Jakie są orientacyjne przebiegi silnika 3 SFE
do remontu głównego?
Serdecznie pozdrawiam
Siwy64.

Jeśli może być wysyłkowo to możesz zapytać tu: http://www.auto-sosulski.pl, ale w W-wie na pewno są też jakies serwisy gdzie można chlodnice kupic i od razu wymienic.

Co do walenia wydechem to ja mam podobnie w Corolli. Test amorow tez pokazuje że są ok, ale to raczej ich wina. Z braku kasy na razie dałem tylko sprężyny z tyłu do naciągnięcia i musze powiedzieć, że jest lepiej.

Witam.
-Chłodnicę dostaniesz w BHMD Arkuszowa W-wa tel. 864-04-64 lub Merx ul. Połczyńska (wylot na poznań) 665-55-99

-Miska ja składam na silikon specjaly do misek olejowych kupuje w Inter Carsie np. ul. Górczewska tel.666-03-18
zwalisz misę oczyściusz odtłuścisz poskładasz i Git!

-Drążki???? chyba końcówki drążków kierowniczych polecam Febi-Bielstein, TRW, Sasic. ceny przyzwoite i jakość ok. dostępność Inter cars lub Japan cars tel. 878-38-38

-Co do amorków to są ok. raczej sprężyny u mnie tak było rozciągnołem o 6cm. u kowala i teraz jest git koszt 40zł. szt + robota a tyłek stoi 3cm. wyżej niż przód.

-Co do przebiegów to polecam wątek Przebieg w carinie E ile może? na głuwnej stronie forum

Pozdro.

Witam,
dzięki serdeczne za odpowiedź na mój post.To dziwne,ale przez 5 lat posiadania Carinki w zasadzie nie musiałem tak za bardzo
przykładać się do zdobywania informacji o częściach, zamiennikach itp.Przed Carcią miałem golfa w automacie i jedyne, co się nie psuło, to właśnie automatyczna skrzynia.Poza tym praktycznie prawie wszystko.Kafi,widzę ,że z Ciebie prawdziwy pasjonat.Wytłumacz mi , proszę, jak to jest z regulacją zaworów.
Mam silnik 3 SFE, 16 zaworów, 2 litry. Jeżdżę wyłącznie na benzynie, przebieg 193 tys. W serwisie za sprawdzenie luzu/przy okazji wymiany rozrządu/ chcieli mi policzyć 250 zl, od razu jednak zaznaczyli,że prawdopodobnie regulacja nie będzie konieczna.Po usłyszeniu tego tekstu z regulacji zrezygnowałem.
W/g mojej skromnej wiedzy w wózkach jeżdzących na gazie zalecana jest częstsza regulacja, a jak to jest z benzyną?
Pozdrawiam
Siwy 64
P.S. Czy w Carince są spotykane dodatkowe nadkola i czy ktoś to produkuję? Nadal szukam chlapaczy na tył, nie zapłacę za nie 200 zł w serwisie.

Cytat:
P.S. Czy w Carince są spotykane dodatkowe nadkola i czy ktoś to produkuję? Nadal szukam chlapaczy na tył, nie zapłacę za nie 200 zł w serwisie.

O nadkola zapytaj tu: http://www.interdagnex.com.pl/. Co do chlapaczy to nie wiem czy tam robią ale może jakieś uniwersalne spasują...?

Zawory- teoretycznie regulacja co 100tyś. (dane ASO)
Ale ja mam 191tyś i nic nie stuka.
Sprawdziłem luzy u siebie i wszystko O.K.
Jeśli nie stukaja to odpuść sobie regulacje a jak stukają to daj znać dam Ci namiar na wasrsztat który zrobi Ci regulacje sporo taniej niż w Serwisie.

Pozdro.

P.S. Czemu zaraz pasjonat??? Ja tylko w warsztacie pracuje i stąd znam troszkę firm.

witam oto namiar na karinke w częściach
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46714777

Cytat:
2005-04-02 08:46:05, su pisze:
witam oto namiar na karinke w częściach http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46714777

a czemu taka toyotka jest juz na czesci sprzedawana , przecież jeszcze ładnie wygląda

Może nie ma papierów albo silnik się skończył!

Pozdro.