MotoNews.pl

Jaka instalacja do audi b4 2.3 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam pytanie moje czy ktoś wie lub słyszał jaka najlepiej instalacja gazowa się sprawdza a audi b4 2.3 silnik -właśnie taką audicę kupiłem i chcę założyć do niej gaz- a przy okazji gdzie w okolicach Jeleniej Góry najlepiej instalację wkładają...
pozdrawiam

Witam! Najlepsza instalacja do Twojego samochodu to III - generacja, czyli wtrysk ciagly np. "IGS Landirenzo". Mozesz zalozyc II - generacje, ale one nie spisuja sie zbyt dobrze przy mechanicznych wtryskach benzyny, a taki ma Twoj samochod.

dzięki serdeczne za pomoc -napisz proszę jeszcze jaka może być cena takiej instalacji
pozdrawiam

zp.
Dlaczego III gen., a nie IV???
Co mają mechaniczne wtryski benzyny do sposobu działania II generacji?

Slyszalem ostatnio o cenie za IGS-a 3700 PLN ale masz 5 - cylindrow, wiec bedzie drozej

Piter, akurat w tym Audi II gen. nie jest najlepszym wyjściem, bo najmniejszy strzał w dolot może spowodować bardzo kosztowną awarię, a że dolot jest dosyć duży (objętościowo) dlatego tu jest zalecana co najmniej III gen. Znam co prawda kilku takich co jeżdżą na II gen. ale po cichu przyznają, że z duszą na ramieniu.

Danek.
Koledze w B4 rozwaliło przepływomierz...

A mojemu znajomemu, oprócz przepływki rozdzielacz paliwa. Tak więc do 2.3 najlepiej conajmniej III gen.

A z racji tego, że III gen. trudno teraz spotkać w ofercie, jej cena jest niewiele niższa od IV gen., a sposób działania IV gen. dużo bardziej "nowoczesny" ja osobiście polecam IV.

dzięki zerdeczne za rady pozdrawiam

Cytat:
2005-11-11 21:11:48, piter34 pisze:
A z racji tego, że III gen. trudno teraz spotkać w ofercie, jej cena jest niewiele niższa od IV gen., a sposób działania IV gen. dużo bardziej "nowoczesny" ja osobiście polecam IV.

4-generacje tzn jaka? No chyba nie " Prince-a"

zp.
Tzn. taka którą potrafi dobrze zamontować i wyregulować wybrany przez Ciebie zakład montażu gazu.
Np. Landi Renzo Omegas, BRC Sequent, ...