Dziwne dźwięki w tylnym moście?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W mojej omesi słychać dziwne tarcie z tyłu. Nie jest to tarcie non stop tylko "na wycinku koła". Dżwięk identyczny jak w przypadku skończonych klocków. Diagnoza trzech mechaników (ASO, specjalista od Opla i niezrzeszony) Klocki i tarcze lub ręczny. Okazało się, że niestety dla mojej kieszeni hamulce sprawne, więc został tylni most. Koledzy poradźcie, może ktoś miał podobne objawy, czy tylni most może zamiast wyć i gwizdać tak banalnie trzeć? Gdzie jeszcze może być przyczyna?

miałem to samo majstry w aso stwierdzili że to nie klocki... co sie okazało w lewym kole zdarty był wewnętrzny klocek do zera a zewnętrzny był jak nowy. też chcieli rozbierać most!!! k... ich mać,debile!!! ps upewnij sie czy rozbierali z tyłu zaciski czy stwierdzili na oko,ps jak co to mam most na zbyciu od kuzyna moge dać namiar jak co to pisz na priv. dziwne bo most jak dbany to powinien karoserie przetrzymać. ome naprawiłem sobie sam bez łaski, powodzenia!

WITAM

Panowie, pozwolę sobie wtrącić się do rozmowy ponieważ mój problem też dotyczy mostu. A mianowicie podczas cofania słychać w nim dziwne dzwięki jak jak by cos przeskakiwało jak by jakieś łożysko się kręciło w którym nie ma połowy kulek. czy ktoś z szanownych kolegów mógły pomóc radą. i jeszcze jedno pytanie czy w moście kożna wymienić olej?
z góry dzieki za odpowiedz

zdrówko

wymienić olej można, ale w mojej omesi nic to nie dało.
Wygląda na to, że czeka mnie remont lub wymina tylnego mostu. (

mam możliwość kupna mostu z omegi sedan automat 2.0 z kierownicą z prawej strony ,ale to chyba nie ma znaczenia.... moge dać namiar. woj. dolnośląskie a konkretnie dzierżoniów. czasem lepiej kupic 2 jak naprawiać stary. ale to zależy wkońcu od tego co padło. pozdro.

Jak na mój gust, to nie jest most, gdyby tak było, to już by się sypnął.
Wygląda to albo na bzdet np w tarczobębnie, albo na przegub półosi długiej
Ciekawe, czy omcia była podniesiona i sprawdzana jak się zachowuje wtedy, od tego bym zaczął.
Pozdr, Janusz.

dzięki za info JanuszGnitecki, rzeczywście nie było podniesione, ale powiem szczerze że nie miałem pomysłu od czego zacząć a przecież mam kanał i mogę sprawdzić

Dzieki wielkie za info

Zdrówko