Ile paliwa zuzywaja starsze OMEGI ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Slyszalem i czytam wiele opini ... mowie o silniku 2.0i bo taki moze bede mial i taki mnie interesuje, ze pala duzo nawet do 15 l...na trasie ze 12-13 ... litrow gazu ...
jak jest naprawde, czy mozliwe aby spalily na trasie ponizej 10 litrow ?? przy jezdzie do 120 km ?
Moze powiecie nowemu, aby sie nie zniechecil do kupna ...???

Dzieki wielkie
pozdrawiam wszytkich z Omeglandii ....

drogi kolego jeszcze bez bestii, pomijam fakt że na forum LOB i OKP pojawiaja się średnio raz na mc takie pytania, więc warto wysilić się i pogrzebac w starszych postach, odpowiem na to pytanie mam nadzieję że po raz ostatni

Omega A 1992 2.0i ( C20NE) 115KM
trasa 90-120 po emerycku żadnych przyspieszeń i redukcji: 9-11l LPG i 8-10 benz.
miasto : w lato 12, w zimę 13-15 ( piski spod świateł, redukcja, korki itd. ) LPG

pytam CO MA CIE ZNIECHĘCIĆ ???!!!!!
to nie maluch ani kadett który spala 9 w mieście i 7-7.5 w trasie !
kupujesz limuzynę to lejesz jak w limuzynę nie ma przebacz
a i tak koszt 100km na trasie wynosi cie circa 15PLN - kupisz za tyle bilet na PKS ?

jak chcesz deptać to omesia pali tyle ile wlejesz ani litra wiecej

pzdr i zachęcam do kupna, jak przejedziesz 800km w trasie non-stop w omie to wysiadając bedziesz żałował że nie przejechałeś 1000, a jak kupisz XXX ( coby sie reszta nie obraziła ) to po 200km odpadnie ci dupa i szyja wkręci w nawiew

TAK , fakt, juz po napisaniu postu, pogrzebalem i znalazlem, sory za powtorke , ale nic nie idzie w las, moze tylko spaliny ...
dzieki

Pocieszę Cię i powiem, że nowe Omegi (16v) (24V) palą więcej niż stare. Silnik w Oplu jak wino im starszy tym lepszy

pozdr
3

Moja pali tyle ile zatankuje

Moja tez pali tyle co Clebera... Tylko troszke szybciej

Dramar skurczybyku kiedyś cię dogonie. Obiecuje
Znajde jakąś turbine.

Cleber
Życie jest za krótkie żeby jeździć krótkim samochodem.

[ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2002-11-25 22:55:10 ]

Haha !!

Na IV LOB bedziesz mial okazje...

Elektrownia niedaleko... a tam turbin pod dostatkiem...

Pozdrowionka !!

PS. Cleber bedziesz w Krakowie ?? Ja jednak bede choc myslalem, ze mi sie nie uda. Fajnie byloby sie spotkac.

witam prezesów! Dramar szkoda że ja nie mogę jechać ale odrobimy to na IV LOB.
Cleber nakładki lamp są w trakcie realizacji.
3. co ty tak płaczesz o to spalanie,może masz dziurę w zbiorniku? moja na pewno nie pali dużo więcej od A.

totr strasznie się cieszę że będą te nakładki. Załorzyłem nowe listwy bez niklu są super.
Dramar będę w Krakowie.

Moja OMESIA 2,0i rocznik 1990 zagazowana pali na trasie 9,5-10l LPG (a nie oszczędzam na prędkości) Na mieście max co spaliła to 12,5l LPG.

POZDRAWIAM

Cytat:
2002-12-20 15:33:37, AGA pisze:
Moja OMESIA 2,0i rocznik 1990 zagazowana pali na trasie 9,5-10l LPG (a nie oszczędzam na prędkości) Na mieście max co spaliła to 12,5l LPG.

POZDRAWIAM

To chyba, że albo max 2500rpm kręcisz, albo masz tak przykręcony kurek gazu, że z tych 115KM została połowa.
1.8 Vectra paliła mi średnio po mieście 12-13l, a w trasie (160-170Km/h) ok. 10-11.
Więc nikt mi nie wmówi, że większe auto z 2-litrowym silnikiem będzie palić mniej, no chyba, że czyt. wyżej

Pozdrawiam
Konrad

witam

moje bestia (2.3 d) pali okolo 7.5 w jezdzie mieszanej no i okolo 7 na trasie. Ale na wiosne beda fajne drogi to napewno ponizej 9 bedzie ciezko zejsc

pozdr

siemanko. jestem szczesliwym posiadaczem omesi 2.6 caravan z 91 roku. niedawno ja zagazowalem. przyciaganolem ja z niemiec . mam to szczescie ze trafilem na dobry motor. jestem z niego zadowolony. w miescie pali mi ok 14 l. gazu i to przy jezdzie mieszanej w trasie pzry predkosci ok 140 w granicach 11l. ale abstrachujac ktory motor o tej pojemnosci spali mniej? nie liczy sie ile pali ale jak sie jedzie a jedzie sie super.pozdrawiam. jak chcesz zeby ci malo palil kup sobie motorower............

No moja 2litrowka spala srednio w trasie 9,8 do 12. W miescie jezdzac tak normalnie to ok 14

moje kochanie 2.o ecotec pali jak mu sie podoba i w zależności od tego czy kasiora jest w portkach. od 11 trasa do 16 miasto lpg.

Witam

Moje 2,4 przy niezbyt spokojnej jeździe w trasie pali około 11 litrów LPG, a w mieście no coż 16 - 18 pije.
Ale pocieszam się że instalacja jeszcze przed regulacją
więc może cos sie zmniejszy

Pozdro ALL

Moja oma jak jej odkręciłem na wężu to pali wiecej niz trzeba (ostatnio na jakimś ch... gazie to nawet wzięła 20 l, ale teraz nie tankuje ruszczyzny i pali 15-16 po mieście)
ale jakie miny ludzie maja jak ich czołg mija przy 160 na trasce.

Moje bestyjka na trasie miedzy 7,5 a 9 litrow a po miescie bardzo roznie...raz 12 raz 15...No ale coz za maly silniczek do takiej masy...

tylko miasto, bo w traske nie było kiedy , ok 11l/100 przy spoko jezdzie (16)