Gdzie jest moduł sterujący centralnym zamkiem ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem układ zdalnego sterowania (zamykania-otwierania drzwi) i nie umiem znalesc modułu odpowiadającego za centralny zamek aby zainstalowac zdalne sterowanie. null

Jest.. powinien byc przy lewej nodze kierowcy, zaraz przy wyłączniku bezwładnościowym

... dookładnie z plastikowym boczkiem .....

z tym modulem to jest sliska sprawa. w weekend polaczalem central do alarmu i szukalem tej centralki w slupku, o ktorej niejednokrotnie wspominal mily, ale nie znalazlem. spojrzalem do schematu i opisu do niego w bardzo wiarygodnym zrodle
...i okazalo sie ze osobny modul (centralka) centralnego jest tylko przy podwojnym ryglowaniu, a przy sterowanie jest przy silowniku.
wiec obawiam sie, ze mozesz nie miec tego modulu na wierzchu i musisz podpiac sie pod bialy i zolty przewod, ktory znajduje sie w slupku przy nogach kierowcy.
jesli sie myle prosze mnie poprawic.

Cytat:
2005-04-12 09:18:52, juzeff pisze:
z tym modulem to jest sliska sprawa. w weekend polaczalem central do alarmu i szukalem tej centralki w slupku, o ktorej niejednokrotnie wspominal mily, ale nie znalazlem. spojrzalem do schematu i opisu do niego w bardzo wiarygodnym zrodle ...i okazalo sie ze osobny modul (centralka) centralnego jest tylko przy podwojnym ryglowaniu, a przy sterowanie jest przy silowniku. wiec obawiam sie, ze mozesz nie miec tego modulu na wierzchu i musisz podpiac sie pod bialy i zolty przewod, ktory znajduje sie w slupku przy nogach kierowcy. jesli sie myle prosze mnie poprawic.

... hmmm .... sugerujesz że mam podwójne ryglowanie ... ... czytałem o nim w instrukcji ... ale jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzanie ryglowania .....

... muszę to sprawdzić .... .....

Cytat:
2005-04-12 09:29:44, mily-swiety pisze:
... hmmm .... sugerujesz że mam podwójne ryglowanie ... ... czytałem o nim w instrukcji ... ale jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzanie ryglowania ..... ... muszę to sprawdzić .... .....

sprawdz, bo tak jest wg. "wrozki" i mojej weryfikacji. wiec jesli masz oryg. central to na bank masz podwojne ryglowanie.

.. niop ... nieomieszkam sprawdzić ..... .....

według mnie nie ma w oryginalnych zamkach żadnego sterowania centralnym.

Po prostu mastery nim sterują, a jak masz zdalne sterowanie to po prostu podpinasz się pod kabelki obojetnie do którego master, czy to kierowcy czy pasazera.

ja bynajmniej tak podłaczylem u siebie i wszystko dziala

Cytat:
2005-04-12 09:29:44, mily-swiety pisze:
... hmmm .... sugerujesz że mam podwójne ryglowanie ... ... czytałem o nim w instrukcji ... ale jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzanie ryglowania ..... ... muszę to sprawdzić .... .....

mily o co to biega w tym ryglowaniu bo juz nic nie kapuje

ryglowanie , albo podwojne zamykanie, czyli mechanizm zabezpieczajacy przed otwarciem drzwi od srodka

... dookładnie ..... w razie wybicia szyby nie otworzysz drzwi od środka .....