Problem z praca silnika!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mama takie pytanie. Moze ktos mi pomoze albo mial z czyms takim do czynienia. Otóż praca silnika jest nierowna to raz, natomiast martwi mnie bardziej to ze jak jade na niskich obrotach, na drugim biegu to zaczyna mi szarpac tak ze jest to oducie jakby silnik sie dusil. Czasami tez jest tak gdy wjezdzam na parking po wbiciu jedynki i powolnym ruszaniu. Wyminialem swiece bylo przez jakis czas lepiej ale teraz znow jest do bani. Nowe świece, oryginalne Motocrafty mają zaledwie 2000 km. nie wiem czy moze przyczyna lezec w przwodach WN. bo one nie byly wimieniane. Silnik 1.6 16V '93 kombi. Za wszelka pomoc Wielkie dzieki.

[ wiadomość edytowana przez: misiek1144 dnia 2005-03-10 20:17:36 ]

heh ja tak kiedys miałem ale w polonezie .a wina to była aworów,zle wyregulowane.ale ty pewnie masz w swoim hydrauliczne wiec to napewno nie to.chyba ze masz zawory regulowane?wiec wyregulowac i po sprawie

Cytat:
2005-03-10 21:23:43, przemek pisze:
heh ja tak kiedys miałem ale w polonezie .a wina to była aworów,zle wyregulowane.ale ty pewnie masz w swoim hydrauliczne wiec to napewno nie to.chyba ze masz zawory regulowane?wiec wyregulowac i po sprawie

mój znajomy miał podobne objawy, tyle że w kadecie 1.6. właśnie dziś odebrał od mechanika i przyczyną był zapchany układ wydechowy. gośc przeczyścił i autko chodzi ok. nie szarpie nie dusi go.

mam podobny problem z 1.6 EFI mechnior mi powiedział zebym podciągnoł linke od sprzęgła bo za późno mi bierze i to moze powodowac lekkie szarpnięcia