Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Turek Łódź | 2003-02-07 21:40:56 .........a co gorsze przy mrozie zamarzają mi szyby o wewnątrz - sąsiedzi rano mają ubaw ![]() Czy ktoś ma ten sam problem lub ma na to złoty środek.POMOCY!turr@poczta.bajo.pl |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-02-07 21:58:45 Dokładnie wyczyść auto, wysusz dywaniki. A przy końcu jazdy otwórz okna, aby przewietrzyć porządnie wnętrze. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-02-08 08:51:10 Lód na szybach wewnątrz??? Miałem to samo!!!
Jedynym rozwiązaniem była wymiana termostatu dzięku któremu momentalnie robiło się ciepło w samochodzie i lód znikał w mgnienu oka! |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2003-02-10 11:21:43 Łukasz ma racje, bez dobrego dogrzania kabiny, nie będziesz miał dobrego odprowadzania nadmiau wilgoci w zimie .
Drugą sprawą jest wlączanie obiegu zamknietego(zatrzymywanie nadmiaru wilgoci w kabinie). Jesli nie przewietrzasz często kabiny na "otwarym obiegu" , będziesz miał wilgoć, ktora w zimie robi lód od środka . |
![]() Lee GF8 Katowice | 2003-02-10 13:53:22 el0!
wiec zrodlem ww. problemu jest ta cholerna gabka pod przednimi chodniczkami... ![]() ja mialem ja tak namoczona ze chyba termostat musialy pozwalac na nagrzanie wnetrza do 90st!!! niektorzy zarzuca: ze niby ona wyglusza wnetrze!! eee i tak jestem gluchy... wywalic ta gabke i juz!!! wiecej miejsca na nogi i lzejszy samochod ![]() a na zaparowane szyby polecam : woda + SZAMPON FAMILIJNY na szmatke i przetrzec okna... na poczatku troszke sie pieni, ale jak zejdzie piana jest git na 4-5 dni... ![]() |
![]() Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2009-06-29 18:17:30 W deszczowe dni bardzo mocno parują mi szyby zostaje tylko przecieranie gąbką bo dmuchawa nawet nie daje rady. Miał ktoś tak? Nie wiecie co można zrobić? Czy jest jakiś mikro filtr w esperaku? może zajechany i przez to tak paruje, a jak tak to gdzie? |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-06-29 18:30:51
Zobacz pod maską pod podszybiem czy nie stoi tam woda. Czasami rurka, która tą wodę odprowadza się przytyka, co może być przyczyną parujących szyb. Sprawdź też czy aby przypadkiem nie masz mokrych dywaników. Od tego szyby też parują. Filtra kabinowego w Espero nie ma. A i jeszcze jedno. Jak będziesz miał włączony tylko obieg wewnętrzny też szyby będą parować. |
![]() Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2009-06-29 19:49:07
Właśnie sprawdzałem woda nie stoi, dywaniki suche a zamkniętego obiegu praktycznie nie używam ![]() |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-06-29 20:54:04 ja osobiście używam TEGO środka - pomaga na deszczowe/mroźne dni - na jakiś czas jest spokój. ![]() Wspomnę tylko, że ciepłe nawiewy pomagają na niezbyt intensywny deszcz, ale już chyba nie muszę pisać, że w gorące dni dodatkowy strumień gorącego powietrza jest mniej niż niekomfortowy ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-06-30 19:03:47 a co powiecie ze paruja mi tylnie szyby i to bardzo czesto, nic nie jest pozatykane itp w aucie sucho. Zastanawiam sie co moze byc przyczyna. przy trojkatach z tylu tez sucho. w bagazniku sucho a szyby zaparowane jak popada to nic nie widac i musze wlaczyc ogrzewanie tylnie szyby bo i naczej nie da rady inaczej. gdzie jeszcze szukac problemu? |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2009-07-01 18:34:36 Trzeba klimę włączyć i nie będzie parować ![]() ![]() |
![]() mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2009-07-01 21:47:18
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-07-02 17:08:30
odkąd założyłem klimę szyby przestały parować. Przedtem była tragedia. Najdziwniejsze jest to, że wcale nie muszę włączać klimy - nie potrafię tego wytłumaczyć, ale tak właśnie jest. |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-07-02 19:00:29 może osuszacz mimo wszystko działa... nie znam się za bardzo, ale to jedyne wytłumaczenie.
A przyszło mi do głowy, czy da się zamontować sam osuszacz .. ![]() |
![]() dvirus Daewoo Espero 1.5 GLX Kutno | 2009-07-02 20:44:30 i gdzie to zamontować. może na podszybiu położyć ![]() a może coś takiego do bagażnika ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Msxcom Chevy Lacetti Warszawa | 2009-07-03 19:52:55
Nie chce mi się szukać ale jest wątek w którym jest o parowaniu tylnych szyb. Pierwsze co zrób to odkurz cały samochód i umyj szyby od środka, później posprzątaj dokładnie w miejscu gdzie powinno być koło zapasowe. Jak parkujesz pod drzewem to wyjmuj czasami liście z szczeliny między szybą a uszczelką bagażnika. Powinno pomóc na jakiś czas ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2009-07-05 21:55:58
Dziwne moze i w Złomero nie ale w moim Złomiaku tak ![]() |