HYUNDAI COUPE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PYTANIE GŁÓWNIE DO UŻYTKOWNIKÓW HYUNDAI COUPE FX: JAK SIĘ SPRAWUJE TEN MODEL AUTA? I JAKIE POWINIEN BYĆ NAJBARDZIEJ OPTYMALNY ROZMIAR OPON. BO JA MAM 195/15/50 MYŚLE ŻE TO CHYBA ZA NISKI PROFIL. POZDRAWIAM WSZYSTKICH. I CZEKAM NA INFORMACJE

w koncu co masz coupe czy scoupe ?????
bo w profilu masz scoupe ??

bo dopiero wczoraj go kupiłem i nie zdążyłem zmienić zdjęć.

wedlug producenta 205/50/15
ja mam 195/60/15 (troche balony) choc jak dla mnie na nich juz jest bardzo twardo
ale zmieniam niebawem na 205/50/15

jaki masz silnik bo 195/50/15 to zdecydowanie za niski profil do coupe 2.0 przy szerokosci 195
ewentualnie powinno byc 195/55/15

jak sie sprawuje ???
pwiem tak
accent w miescie przy moim coupe jest wspanialy istna pszczółka za to na trasie coupe jest ok - choc dla mnie ma dziwne zawieszenie - niby sportowe a jedni pisza ze zbyt miekkie a mi wydaje sie ze czasem jade na samych obreczach

a jezdze na zmiane raz accentem 99r raz Coupe 99r

sam ocenisz
podziel sie wrazeniami i napisz cos wiecej o swoim nabytku
rocznik, silnik, kolor, wyposazenie, stan techniczny, przebieg, cena i wlasne odczucia

Pozdrawiam

dzieki za info. Kupiłem 1998 rok za 19 tys przebieg ma super bo 81tys udokumentowane zresztą widać po silniku i elementach wewnętrznych auta.Co do opon to jestem w kropce bo też mi się wydaje że są troche za niskie ale nie wiem czy to przez to ze sa tak niskie on po prostu jest jakby przyklejony do asfaltu-jest super. przyspieszenie i dynamika extra. klima chyba mi nie dziala tak jak powinna bo cos nie robi sie wewnatrz chlodno zbytnio. trzeba chyba jakis przeglad zrobic??myslalem tak wlasnie o oponach 195/15/50 to chyba będzie najoptymalniejsze wyjście?

chyba nie najwlasciwszy wybor te 195/50/15
195/50/15 jest dobre dla accenta, scoupe, pony
nie dla coupe

polecam
195/55/15
205/50/15
205/55/15 lub jak komus to nie przeszkadza to 195/60/15

sprowadzany - ????
bo zaplaciles zarabiscie tanio

co do klimy moze byl troszke walniety z przodu i zle poskladali ??

TAK,SPROWADZANY BYŁ WALNIETY W SPOD JAKBY NAJECHAL NA JAKIS KOLEK ALE SILNICZEK EXTRA . POSZUKAM TAKICH OPON DZIEKI NA POMOC. POZDRAWIAM

nie ma problemu

odnosnie klimy
ja jak kupowaleem swoej coupe to klima dzialala ale
pojechalem na jej przeglad (napelnienie, kontrola kompresji itp)

i na okolo 650 jakiegos tam czynnika mialem okolo 300
ale mimo tego braku klima dzialala ok

moze u ciebie juz nie ma tego czynnika wcale i wystarczy napelnic klime

Pozdrawiam

Ten czynnik to freon, i z tego co się orientuję koszt tego zabiegu jest trochę spory.

nie wiem czy spory czy nie spory
ja dalem za przeglad klimy wraz z nabiciem ponad polowy czynnika (dokladnie 350)
170 zl w serwisie od klimatyzacji
kontrola kompresji, pomiary tem. przy wylocie z kratki itp

a co do freonu to na 99% Coupe I ma klimatyzacje bezfreonowa
tak wyczytalem w gazecie w ktorej w 1997r. byl przeprowadzony test Coupe I

Sorki myślałem że jest tak samo jak w mazdzie.

jeśli coupe I ma bezfreonową klimę to jest ona tańsza w ekspoloatacji. Ok bedę musiał dać do przeglądu oby to nie był duży koszt

Witam !!!
Ja miałem u siebie w Coupe I seryjne oponki 205/50/15 teraz zmieniałem na 16 caleowe fele i mam oponki 205/45/16 i duzej roznicy nie ma od tamtych,tyle ze trzeba uwazac na krawezniki i glebokie dziury,no ale za to o wiele lepiej trzyma sie drogi.
Pozdrawiam

To moze i ja cos dorzuce.
W moim Coupe nam oponki 205/55/15 i sprawuja sie bardzo dobrze, mialem ochote zalozyc jeszcze nizsze (50) ale dalem sobie spokuj.
W zime jezdze na 195/60/15 i tez jest ok

Co do tej klimy to tez mam problemo;( Nie daje zbytnio zimnego powietrza. Chyba musze jechac na przeglad.

Jeszcze nie mam zdjec tego Coupe w moim profilu ale niedlugo dorzuce Moj jest z 97 sprowadzany z Wloch wersjaFX

Mam jeszcze jedno pytanko: czy jak zaloze 16 cali felge do da rade opone zalozyc 205/50 czy trzeba nizsza??? Bo nie wiem czy sie pomiesci

w zwiazku z moim tematem dotyczacym oponek do Coupe
moze zapodasz fotki jak prezentuje sie opona 205/55/15 na feldze 15 cali bo nie wiem czy takiej nie kupic ????
niestety toyo T1-R nie ma w polsce do lipca w rozmiarze 205/55/15 ani 205/55/15
moge miec 205/55/15 ale Toyo T1-S

Dorzuce fotki ale najwczesniej bedzie to w weekend bo teraz nie mam ich na kompie.