Ebay - pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poszykuję osoby która jest zarejestrowan ana ebay i chciałaby mi pomóc...
próbowałem sie tam zarejestrować ale wyskakuje mi ze musze podać nr karty kredytowej.....a ja mam maestro i jej nie przyjmuje...
sprawa jest pilna !!!!
pzdr

Daj linka do tej aukcji to zobacze co da się zrobić.

OKI

Ja zarejestrowałem się bez problemów.

Cytat:
Ja zarejestrowałem się bez problemów

Jakiego używasz adresu www lub poczty i jakiej karty

Ebay nie przyjmował swego czasu (nie wiem jak teraz) ludzi do swej bazy danych z darmowych kont ponieważ taka osoba była trudniejsza do namierzenia w raze oszustw. Wielu z naszych polskich specjalistów odkryło, że nie wszystkie polskie serwisy darmowe są w ich bazie danych. I można kombinując zapisać się na ebay okrężną drogą.

Jeżeli nie przyjeło ci karty kredytowej widocznie jest problem iż twój bank nie pozwala na płatności nią za granicą. Ja posiadam inteligo a o wykup domen musiałem prosić znajomego który ma konto założone w innym banku (z możliwością płatności właśnie zagranicą).

Niedługo ma być otwarta polska odsłona ebay. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Rekrutacja już się odbyła.

[ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2005-03-31 16:32:12 ]

Nic dziwnego ale jeżeli wprowadzą ściganie ludzi podatkami od transakcji internetowych to nie wiem czy ktokolwiem na tym zarobi ebay nie wejdzie allegro padnie bo nikogo nie będzie interesować doliczanie np. +22% vat do ceny licytowanej. Będą woleli przerwać aukcje i dogadać się po cichu. A sprzedając kupując za granicą np. na niemieckim ebay czy angielskim każdy będzie mógł ominąć polskie podatki i nikt nie będzie mu mógł nic zrobić bo rozlicza się z ebay ten zaś z podatkami danego kraju. Źle wróże allegro ;].

Raz jakaś kobieta z urainy wypowiadała się dumna że u nich internet jest super już nawet robią taki portal jak ebay i że w pl chyba nie jest znany internet tak mocno. To mało nie spadłem z krzesła. Nie dość że ich "e-bay" wzrorowany jest na polskim allegro to jeszcze internet u nich w żadnym wypadku nie odbiega od naszych na plus ;]

To taka dygresja w sprawie allegrowo ebayowej ;]

Mżesz sobie poczytać Cdrinfo i Strzeżcie sie Allegrowicze

Czytałem i uśmiałem się z tego cytatu kobiety która zapewnia, że kontrola skarbowa ją tak ostro ścigała.

Nie przecze ma uprawnienia ale aby uzyskać wykaz rozmów musi mieć nakaz sądowy bo tepsa nie musi wcale tego udost. archiwum aukcji też musi mieć od allegro a oni nie udost. danych od tak sobie z powodu przepisu o ochronie danych osobowych. Oczywiście że dane takie są udost. ale dopiero po papierkowej robocie. Sposób jest taki jak tam piszą rezygnujesz z aukcji i masz w d... tyle, że mogą zrobić dodatek w umowie "nieważne czy sprzedaż czy nie, płacisz manipulacyjną stawke dla allegro" i każdy ma skarb. w d.... bo nikt cie nie sprawdzi jak zamykasz takie aukcje. I wątpie, że będą wysyłać agentów aby umawiali się na kupno staników poza aukcja bo w polsce namawianie do przestępstwa jest nielegalne ;]

Tak poważnie się zastanawiam jak to będzie chętnie to zobacze ;]

Dzięki za linki ciekawe artykuły w razie argumentacji tez

Ludzie - żeby się zarejetrować na zagranicznych serwiasch aukcyjnych czy innych sklepach potrzebny jest numer karty kredytowej, a w więszości to co macie plastikowe w portfelu to jest KARTA BANKOMATOWA i nią nie możecie się rozliczać za pomoca internetu.

Widocznie nie doczytałeś mój bank nie pozwalał nawet na przelew internetem. I moja karta była do niczego w takim wypadku uwczesne inteligo z przed wchłonięcia przez pko. A karta bankomatowa i płatnicza to oczywiście, że inna bajka. To jak porównanie babana do h..

-VoDz- Mnie się udało zarejestrować jakieś 6 mieisecy temu.
Nie musiałem podawać numeru karty, wystraczył im mój mail ( którego mam na o2) i to tyle.