Niebieski kabelek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy wie ktos moze od czego moze byc ten kabelek a mianowicie pod maska pod zbiorniczkiem plynu hamulcowego wychodzi wiazka kabli i tam wychodzi niebieski kabelek . ten kabelek mam zwiniety i polozony pod silniczkiem wycieraczek i niewiem do czego on jest dodam ze tego kabelka jest cos tak kolo metra lada w rodzinie jest od nowosci i nikt nie ciagnol tam swojej isntalacji wiec jest fabryczna . mam lade 21072

i drugie pytanie co moze byc powodem niechodzacych wycieraczek na reflektorach ??? odkad pamietam historie mojej ladnej to nie chodzily

trax to ty jeszcze zyjesz?? to moze ten kabelek od wycieraczek?? ja mam pod kierownica wypiete 3 kostki i tez nie wiem od czego one sa bo wszystko mi dziala

Witam
jeśli masz na desce rodzielczej ekonomizer a nie wskaznik ciśnienia oleju, to jest właśnie od ciśnienia oleju, w przypadku wypozażenia w ekonomizer kabelek pozostaje niewykorzystany

Cytat:
2005-03-30 20:38:47, Weider pisze:
trax to ty jeszcze zyjesz?? to moze ten kabelek od wycieraczek?? ja mam pod kierownica wypiete 3 kostki i tez nie wiem od czego one sa bo wszystko mi dziala

Podobno jakimś magicznym sposobem z wykorzystaniem tych kostek robi się tak, że światła mijania zapalają się jak przekręcasz kluczyk w stacyjce (na pewno dotyczy tzw. "finek"). Ale jak to zrobić pojęcia nie mam. U mnie też to wisi :]

no to sprawa kabelka juz wyjasniona bo mam ekonomizer a co z wycieraczkami ?? wie ktos moze co im dolega??

P.S
weider zyje zyje

Witam
jesli chodzi o wycieraczki na reflektorach, to przede wszytskim obejrzyj stan wtyczek w ich poblizu, z reguły sa zaśniedziałe i nie kontaktują, sprawdź jeszcze tam są takie bezpieczniki rurkowe, te czasem są przepalone lub nie kontaktuja..

Pytanie - a ty wiesz jak je się uruchamia?

Cytat:
2005-03-30 21:33:37, mcbrain pisze:
Podobno jakimś magicznym sposobem z wykorzystaniem tych kostek robi się tak, że światła mijania zapalają się jak przekręcasz kluczyk w stacyjce (na pewno dotyczy tzw. "finek"). Ale jak to zrobić pojęcia nie mam. U mnie też to wisi :]

Jeżeli to rzeczywiście kostki od fińskiej wersji, to powinno dać sie w nie włożyć przekaźniki i wtedy powinno zadziałać tak jak mówisz. mcbrain, jeżeli te kostki wiszą Ci w okolicach dźwigni otwierania pokrywy silnika, to raczej napewno są kostki od "finki".

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-03-30 23:35:55 ]

Cytat:
2005-03-30 23:17:56, karol_ch pisze:
Jeżeli to rzeczywiście kostki od fińskiej wersji, to powinno dać sie w nie włożyć przekaźniki i wtedy powinno zadziałać tak jak mówisz. mcbrain, jeżeli te kostki wiszą Ci w okolicach dźwigni otwierania pokrywy silnika, to raczej napewno są kostki od "finki". [ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-03-30 23:35:55 ]

Też posiadam takie kostki /samiczki/ ale niemam wtyczek /samców/
Na klubowej jest link do fajnej stronki. Dla cierpiących na brak czasu podaje bezposredni link do Tajemniczych trzech kostek. szkoda iż strona nie była dalej rozwijana. Ale i tak ktos z klubu ocalił ją od zapomnienia. KTO ?

[ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2005-03-31 08:38:29 ]

No i otóż to, te "wtyczki /samce/" to właśnie przekaźniki. Jeżeli te przekaźniki są przykręcone tak, jak jest napisane pod linkiem który zamieścił Grzegorz75, to trzeba wetknąć je w kostki i się przekonać. Jeśli nie ma tam przykręconych przekaźników, można "pożyczyć je" na chwilę z kasety bezpieczników.

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-03-31 17:43:46 ]