Centralny zamek w scoupe - pasuja uniwersalne silowniki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, planuje zamontowac u siebie alarm z centralnym zamkiem, bylem wczoraj sie dogadywac i gosc powiedzial mi po wstepnych ogledzinach drzwi bez sciagania tapicerki, ze na 90% beda pasowaly uniwersalne silowniki otwierania/zamykania zamka... tak pozostaje jeszcze te 10% niepewnosci... czy ktos z uzytkownikow sie orietuje w tej materii, bede wdzieczny za kazda informacje!!!
Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam

jeżeli blokowaie zamka odbywa się przez docisniecie klamki jak w fordzie, może być z tym problem, ale wszystkie hyundaje mają podobne zamki więc bedzie tak jak lantrze i całej reszcie więc na 200% będzie pasował uniwesalny

No to mi troche ulzylo...
Zamek blokuje sie nie klamka, tylko takim wystajacym temacikiem, wiadomo... to teraz moge ustalic termin i dzialac.
wielkie dzieki za info
pozdrawiam

a ja
mam pytanie ile
cie będa kosztawał, ten alarm z centralnym
kupujesz go sam np allegro
czy jusz w warsztacie ?
bez robocizny

Alarm + centralny zamek + montaz to w moim przypadku koszt 450-500 zl. Bylem w sumie u dwuch fachowcow z tym,ze jeden chcial 700 zl. Wybralem tanszego - logo
Caly sprzet sprowadza gosc, odradzil mi kupawanie na aukcji jesli sie na tym nie znam, on posiada wszystko z atestami, homologacja i wszystkim co wazne dla bezpieczenstwa i skutecznosci urzadenia. Mozna tez zamowic alarm z jakims atestem europejskim, co rowniez odradzil, poniewaz wbrew pozorom latwiej taki alarm unieszkodliwic (wyciagajac glowny bezpiecznik) i ma mniej funkcji.
Nie wiem do konca jak jest z alarmami i allegro, nie znam sie na tym i musze sie zdac na fachowca co polecam takze innym laikom
Pozdrawiam Kamyk

aha zapomnialem o robociznia - dokladnie nie wiem - facet potrzebuje na wszystko od 5 - 10h w zaleznosci, czy zana samochod, w Scoupe jeszcze nie zakladal, wiec ciezko ocenic, mysle, ze miedzy 150 - 250 zl, bo sam sprzet nie jest drogi

Troche mnie dziwi kamyk81 co ci mówił gościu o homologacjach europijskich:
Cytat:
Mozna tez zamowic alarm z jakims atestem europejskim, co rowniez odradzil, poniewaz wbrew pozorom latwiej taki alarm unieszkodliwic (wyciagajac glowny bezpiecznik)

Co to za różnica czy alarm ma homologacje polską, europejską czy afrykańską, w każdym - bez znaczenia jakim alarmie w tej cenie której piszesz, jak wyjmiesz bezpiecznik to go unieszkodliwisz. Można założyć lepszą syrenę aby to zabezpieczyć, ale to jest już mowa o syrenie a nie centrali alarmowej.

Jeśli chodzi o alarmy z allegro to sobie darujcie. W alarmie chodzi najczęściej o to zeby jak najtrudniej go unieszkodliwić a te z allegro nie są zbyt zaawansowane i albo się psują albo zdarzają się przypadki że można go otworzyć pilotem od samochodu zdalnie sterowanego.

wszystko poszlo gladko, jestem zadowolony, koszt wzrosl do 550 zl, ale to i tak taniej niz chciala konkurencja (ok 800 zl)