| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wlad SYMPATYCZNY GOŚĆ elantra, atoz andover | 2005-06-04 14:30:55 możliwe,możliwe.ja kiedyś w maluchu miałem pompke od ...łady właśnie z tym wichajstrem.na pocieszenie -w mojej samarce też jest pompa "made in poland"! |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-10-20 20:25:33 pompa wogule nie pompuje, a paliwo jest i przewody cale, poprostu nawet jak wezyk sciagne i zaczne pompowac to nic nie leci |
kruchy_ezg ŁADZIARZ Samara 21093 MPI Zgierz | 2006-10-21 13:20:18 uszczelki w pompie czy pod pompa? jak zdejmiesz gure i popchniesz troche autko na biegu to powinna sie membrana ruszyc chociaz troche. |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-10-23 20:02:37 juz zrobione, wyskoczyly uszczelki z tym takim bolcem , wsadzilem spowrotem i juz ok
|
kruchy_ezg ŁADZIARZ Samara 21093 MPI Zgierz | 2006-10-23 22:58:32 jezeli dobrze cie rozumiem, to to nie sa uszczelki tylko glowna membrana pompy ![]() |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-10-24 09:16:40 no chyba tak, to takie sa 2 membrany i bolec ktory musi zaskoczyc, i to wyskoczylo i pompa nie dzialala |
klema_young SYMPATYCZNY GOŚĆ lada samara 2199 sedan Częstochowa | 2009-03-23 20:10:58 Chciałbym podpiąć się pod temat, bo mam problem taki, że pękła mi sprężyna w pompce od ręcznego pompowania. Wajcha zwisa teraz dość luźno. Moje pytanie jest, czy teraz pompka nie będzie już działać prawidłowo? Samochód odpala normalnie, ale co będzie jeśli dość długo postoi? Wiem, że można zdjąć wężyk i zaciągnąć, ale chciałbym to naprawić. Czy paliwo pompuje ta wajcha, czy w jakiś sposób sprężynka za to odpowiada? Od spodu można pociągać za sprężynkę, ale pod wajchą jej już nie ma. Czy konieczna w tej sytuacji nowa pompka, czy może istnieje ta sprężynka jako część zamienna? Nie ma już sklepu łady w Częstochowie. Cena pompki jest niska, ale ktoś mi powiedział, że sprężynka w nowej i tak szybko pęknie. Proszę o poradę. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2009-03-23 21:19:53 W jednej mojej tez to sie urabalo ale dzialala bez problemu- jesli dobrze pamietam, w srodku jest sprezyna ktora podnosi membranki, w zwiazku z czym zawsze mozesz podpompowac bez tej zewnetrznej i powinno dzialac- u mnie dzialalo - z tym ze jak juz bylo napompione na max, to raczka na dole zwisala ![]() |
klema_young SYMPATYCZNY GOŚĆ lada samara 2199 sedan Częstochowa | 2009-03-23 21:50:24 Dzięki. Właśnie tak mam i jak trochę paliwa odpłynie, wajcha powinna się uaktywnić. Moim zdaniem powinna to obsługiwać ta rączka, a nie jakaś bzdurna sprężynka. |