MotoNews.pl

żarówki do włącznika świateł.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy są jakies żarówki we włączniku do świateł przeciwmgielnych ? bo jakos tak tam wlasnie mi ich brakuje.
Jesli tak, to jak sie do nich dostać ?

Sable wszystko jest naprawde w wyszukiwarce. mi zajelo to mniej niz zaczecie nowego watku
włącznik świateł

Myślę że koledze SABLE chodzi o oświetlenie klawiszy wyłącznika halogenów. Tych akurat nie naprawiałem ale wydaje mi się że ich budowa jest analogiczna jak wyłączników na konsoli środkowej. A to akurat robiłem i chyba też jest gdzieś opisane. O ile mnie pamięć nie myli to po wyjęciu danego wyłącznika trzeba go ostrożnie wydłubać od tyłu ( zatrzaski ) i za pomocą lutownicy wymienić spaloną żarówkę. Kupiłem takowe na Wolumenie w Wawie za grosze - to jest mikro-żaróweczka, całoszklana z drucikami do lutowania. Jest z tym trochę zabawy ale mi się udało. ASO oczywiście wymienia cały wyłącznik.
Pozdrawiam
Piotr

Cytat:
2005-04-01 13:32:13, p123 pisze:
Myślę że koledze SABLE chodzi o oświetlenie klawiszy wyłącznika halogenów.

Tak dokladnie o podsiwtlanie symboli na klawiszach przciwmgielnych, bo te przezroczyste diody informujace o włączeniu halogenów działają.
Odpisalem w temacie, ktory zapodal mi "chudy01"- Dzieki! Postaram sie czesciej korzystac z wyszukiwarki..