Jak zzrobic napis na zdjeciu robiac galerie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie głupie pytanko/.... Czy robiac taka galeria na przyklad taka jak tutaj jest taki program ktory jednoczesnie robiłby taka galerie i jednoczwesnie przerabial zdjecia tak by automatycznie wrzucany byl np moj mail na fotke itp lub taka ramka jak np na tym zdjeciu:

Czy jest jakiś taki fajny program bo nei chce ,mi sie każdej fotki w photoshopie robic bo to od cholery czasu a że troszke sporą ilość zdjęc z rajdów bede mial i będe chciał wrzucić na stronke to nei chce mi sie ponad 1000 zdjec z osobna przerabiac...

Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Kuner

P.S Jak to se czytam rto napisalem to tak ze sam nie rozumiem ale ciezko spalem wiec wybaczcie ;P

Jeśli korzystasz z Photoshopa to własnie to ten program
Jest tam taka funkcja jak zadania, musisz na jednym zdjęciu wykonać taką nakładkę w postaci ramki, maila, i co tam jeszcze chcesz. Wykonując to musisz "nagrywać" właśnie w tej opcji zadania, optem robiąc inne fotki kombinacją klawiszy będzie powtarzał to zadanie i automatycnie będzie Ci się robić "tuning" fotki
Ja osobiście tego nie robię, ale wiem że działa to na takiej zasadzie (nauczycielka mi to kiedyś tłumaczyła, ale jakoś jej nie słuchałem)
Może ktoś Ci to wytłumaczy bardziej zrozumiale
Pozdrawiam.

Można to zrobić w photoshopie tylko jest jeden warunek - zdjęcia muszą być w tej samej proporcji tzn. 640x480, 800x600, 1600x1200. W przypadku gdy masz w jednym katalogu zdjecia "pionowe" i "poziome" to część zdjęć wyjdzie OK a w części logo będzie po środku zdjęcia, lub gdzieś poza nim.

Być może jest do tego jakiś skrypt, ale ja nic takiego nie znam.

Ja wklejam ramkę do każdego osobno Przy okazji można poprawić kontrast, ostrość itp.

Tylko nie bardzo chce mi sie poprawiac grubo ponad 1000 zdjec... troszke tego jest

zarzuc temata na jakies inne forum - moze o fotografii, moze cos na elektrodzie poradza ?
pozdrawiam

Ale sie meczycie keidys takei cos dalem widynkowi jak chcial robic logo ff wszedzie.
Np a arles image web creator zaznaczacie opcje add logo ustawiace ze na czarnym tle wysrodkowane.
Program wali czy jest 640 * 480 480 * 640 czy tez inne .
i robi np caly czarny napis , dodaje logo i tekst ..

Dzieki Czuczu - o to mi chodzilo