Honda crv i gaz - problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem samochód mi gaśnie. Dzieje się to na gazie i na benzynie. obroty skaczą i przy zwalnianiu spadają do zera. Gazownik jak usłyszał ze na benzynce tez to odesłał mnie do serwisu hondy. Tam podłączyli komputer, wyregulowali obroty i odesłali do gazownika. Sprawa jest taka ze koleś założył mi instalację mieszalnikową (nie mam nawet emulatora) i podejrzewam że to jest winą kłopotów. Podejrzewam ze zaczyna mi sie sypac elektronika. Wyczytałem ze tak się dzieje z powodu tego ze została mi założona instalacja zupełnie nieodpowiednia do mojego autka. Nie wiem co mam zrobić bo chwile pojezdzilem po podciągnięciu obrotów w serwisie i zaczynają znowu spadać i fura gaśnie. Chciałbym poznać opinie ludzi, którzy znają się na tym. Nie wiem czy zapodać narazie emulator czy wymieniać instalacje na lapszą (obecną załążyłem troche ponad rok temu) czy wogóle ten badziew zdemontować i płakać przy każdym tankowaniu benzynki.

[ wiadomość edytowana przez: Windy dnia 2005-04-04 15:30:53 ]

A jak sie maja swiece i kable WN u Ciebie ??

W jaki sposob masz ulozony dolot powietrza, najlpiej jakbys fotke wrzucil.

pozdr

Cytat:
2005-04-04 21:46:33, thaniel pisze:
A jak sie maja swiece i kable WN u Ciebie ?? W jaki sposob masz ulozony dolot powietrza, najlpiej jakbys fotke wrzucil. pozdr

Świece wymieniałem wszystkie jakieś pół roku temu.Kabale WN nie mam pojecia. Będzie trzeba sprawdzić. A fotke wrzuce jutro. Dzięki za pomoc.

jaki masz silnik w tej hondzie. U mnie, co prawda w civicu, chodzi instalka II gen w miare dobrze.

Cytat:
2005-04-05 09:05:43, mpertek pisze:
jaki masz silnik w tej hondzie. U mnie, co prawda w civicu, chodzi instalka II gen w miare dobrze.

Jeśli się nie myle to jest to silnik 2.0L 16V RD17. Tyle ze moze u mnie chodzi o ten cały system autodiagnozy EOBD i przez to coraz bardziej mi siada.

A instalka jaki ma komputer, ja mam Bingo S-4. Z tym że j mam silniczek zaledwie 1.4 16V 90PS.

Cytat:
2005-04-05 10:34:50, mpertek pisze:
A instalka jaki ma komputer, ja mam Bingo S-4. Z tym że j mam silniczek zaledwie 1.4 16V 90PS.

mam autronic al700

Fachowcem na pewno nie jestem ale wydaje mi sie że Autronic ma wbudowany emulator wtryskiwaczy, więc bez sansu myśleć o jego montażu.
Myśle że przyczyna problemów to rozwiazanie dolotu no i pewnie prawidłowa regulacja.
Nie wiem czy w czyms pomogłem?