MotoNews.pl

[126p] tłoki łada samara 1500ccm - wanted

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
(Przepraszam że na ogólnym)

Czy miałby ktoś możliwość załatwienia 2 tłoków i kompetu pierścieni (na 2 lub 4 gary) od łady samary 1500ccm ?

tłok ma średnicę około 82mm, wcięcia na zawory itp.

Czy ktoś orientuje się w ich cenach ?

porthos moge ci dac na priv numer od zakladu od kumpla gdzie robilem swoje szlify i kupowalme .nowe tloki .

z ciekawosci:
1. z czego i jak masz zrobione cylindry (jesli to nie tajemnica)?
2. czy nie boisz sie o ich mase - ja je wazylem to wyszlo mi z 20g wiecej niz maluchowski a do tego jeszcze wiekszy swoze

Tłoki komplet kosztuje od 50 do 100 zł. Te za 50 zeta są ruskie - nie do zarżnięcia, niestety strasznie trzeba uważac przy docieraniu bo na początku puchnę i lubia chwytac. Ja np. musiałem studzic silnik co 30-40 km - przez pierwsze 300 km po szlifie, a co dopiero w chłodzonym powietrzem malcu. Potem juz jest OK. Równiez taką samą średnice (82 mm) mają tłoki od zwykłych Ład (tylnonapedowych) i Niw z silnikami 1,7.
Pierścionki - komplet od 30 zeta za jakieś shity do 70-80 za Primy.
Problemu z zakupem nie ma żadnego - w każdym sklepie z częściami do Łady

Byłem dzisiaj na giełdzie w Słomczynie - tak jak Andrzej napisał -
ceny:
- 4 tłoki : 100zł
- pierścienie komplet na 4 tłoki : 35zł
- korbowód : 35zł

Potrzebuję damych (wymiarów) korbowodu łady - myślę nad ich zastosowaniem, wtedy odchodziłby problem spasowania tłoka/sworznia/korby

wymiary które mnie interesują:
-długość korby (wymiar od środka otwóru w główce do środka otworu w stopce
- średnica otworu w stopce

Jak to wyglada fabrycznie w ładach - sworzeń jest wicskany w tłok i korbę bez zabezpieczeń ?

Dzięki z góry za info !

Cytat:
2005-03-29 14:24:28, Anonymous pisze:
z ciekawosci: 1. z czego i jak masz zrobione cylindry (jesli to nie tajemnica)? 2. czy nie boisz sie o ich mase - ja je wazylem to wyszlo mi z 20g wiecej niz maluchowski a do tego jeszcze wiekszy swoze

od czego jest odciązanie ?

mam robione od nowa cylindry maluchowskie - w standardowe wsawia się tuleje i jest git