MotoNews.pl

Odzyskanie akcyzy??????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46221866 co o tym myślicie wczoraj mi kumpel mowił że w Białymstoku ktoś odzyskał akcyze

Cytat:
2005-04-01 01:02:55, draiwer5 pisze:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46221866 co o tym myślicie wczoraj mi kumpel mowił że w Białymstoku ktoś odzyskał akcyze

własnie mam przed sobą auto-świat nr 12 z 21 marca tego roku i tam jest artykuł jak odzyskać akcyzę, koleś pewnie to sprzedaje z auto-świata przepisane... a auto-świat jest po 1,90zł hehehe pzdr
Co do odzyskania akcyzy to nikt nie odzyskał tylko sąd administracyjny uchylił decyzję izby celnej odmawiajacej podatnikowi zwrotu podatku akcyzowego. I jest jeszcze jeden taki przypadek w olsztynie, wyroki nie są prawomocne ale wszystko jest na dobrej drodze... to przepisałem z auto-świata. Jak chcecie to też sprzedam po 2 zł. hehehehehe

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-01 02:02:07 ]

No to może ktoś by to zamieściła na forum.Jakiś skan albo coś.

jeżeli chcecie to moge to przepisać, a ktoś to umiesci jako stały wątek

no tez jestem ciekaw jak to wyglada ale jesli trzeba latac po sadach i urzedach do tego stac godzinami w kolejkach i uzerac sie z urzednikami i jeszcze kupe papierow wypelniac to jednak bym sobie podarowal te 400 zl akcyzy ktore zaplacilem, niech maja.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-04-01 02:07:42 ]

chyba nie ma sensu tego przepisywac - MACIE

no, dokładnie to jest to samo co ja mam

Ja słyszalem od znajomego, że podobno jest to tak:
- jak zapłaciłem akzcyze OD kwoty np 100EURO a samochód w naszym kraju jest wart 70EURO to dostane zwrot akcyzy z różnicy, czyli 30 euro.
Jest to oczywiście śmieszne bo wiadomo, że chyba nikt ni ekupił drożej auta w niemczech niż w polsce!

Kolejna rzeczy jaką słyszałem to taka,że w Czechach podobno juz akcyza jest zwracana każdemu!

Upomnij się w Urzędzie Skarbowym o zwrot akcyzy to was będą ciągać po kotorlach do następnych 5 pokoleń.
Dziękuje bardzo ja zapłaciłem 650zł akcyzy i wole je olac niż mnie potem maja ciągać na spowiedż co 3 miesiące. Mój kumpel kiedyś nie zapłacił kilku mandatów i jak odliczał na koniec roku okna które wstawił w domu - to miał dostać około 600zł zwortu i nie dostał. Jak sie pojechal zapytać co jest grane i wykłucić o kase to mu powiedzieli, że to poszło na poczet długów. Od tamtego czasu non stop ciagają go na kontrole.

W US nie pracują ludzie tylko skur...ny i sępy - ZERO LITOŚCI.

Niestety w US ludzie nie zdają sobie sprawy dla kogo pracują i z kto im płaci. Oni powinni nam podatniką się kłaniać i dziękować że mają prace i że płacimy podatki - tak jest na całym świecie tylko u nas jeszcze komunistyczne nawyki! Trzeba było 15 lat temu wszystkich usunąć ze stanowisk i wsadzić nowych prawicowych to byśmy mieli teraz całkiem inaczej.

No ale po za tym akcyze zwróciż ma Urząd Celny który raczej nie będzie wzywać Cie na kontrole co 3 miesiące, bo niby z jakiego powodu. Ja w akcyzie miałbym do zwrotu prawie 4000zł, więc mam o co walczyć, jednak narazie jeszcze poczekam, bo boje się że sprawa się obruci przeciwko mnie i jeszcze powiedzą że mam zaniżone rachunki i każą mi dopłacać - w tym pojebanym kraju nic nie wiadomo.

Cholerny AUTO ŚWIAT napisał aby dokładnie uzasadnić swoje podanie o zwrot akcyzy ale szkoda tylko że nie wyjaśnili tego dokladniej, bo takie słowo może różnie interpretować! Mam tylko nadzieje, że wiele osób zacznie się dopominać o swoje i wreszcie masowo zaczną oddawać co ukradli!

[ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-04-02 01:44:30 ]

No racja Urząd Celny, a nie Skarbwy
Ale uwież mi, ze to jedna banda. Zresztą ta kasa już dawno została wydana. I jak państwo bedzie ci musiało oddac te 4000zł to najpierw naślą na ciebie US i zaczną sprawdzać skąd wziąłeś kase na te auto. I bądź pewny, że nie uwierzą, że to była darowizna

też tak maśle nawet jeśli oddali by kase wszytko zrobili by zeby ja odzyskać

jeżeli udowodnisz że to jest darowizna to Ci moga nadmuchać, ale z tego co pamietam to od darowizny o wartości powyżej 10000zł. jest podatek iles tam procent i jeżeli nie zapłaciłeś to masz pewnie prz..bane podwójnie. ehhh

Akurat na siebie miałem tylko dwa autka A bemka jest na ojca

Ja tam wole mieć o te 650zł mniej w portwelu niż mnie mają ścigać potem do końca życia. A z drugiej strony to Aldik coś kiepsko się starałeś że aż 4000zł zapłaciłeś akcyzy
Moji kumple to autka po 100 Euro kupowali i od każdego z nich płacili po 65zł akcyzy - i do dziś się nikt ich nie czepia

Ale ja nie za jedno autko tylko za kilka, ale w sumie mam 4000zł. Ale szczegółów na forum nie ujawniam - autka było oczywiście uszkodzone, motorschaden, getribe schaden, viele rost

No widzisz - każdy orze jak może

Oczywiście, akcyza jest nielegalna, wszyscy powinni pisać po 1 EURO wtedy by nie dali rade aby oskarżyć pół polski No ale niestety tak się nie stało a sprowadzanie już spada, w końcu jeżeli nie zablokują żadnym podatkiem to ceny się zrównają a stan samochodów też będzie coraz lepszy, bo ludzie też będą więcej dbać aby lepiej i szybciej sprzedać a złomy będę wywalane na śmietnik bo nikt ni ebędzie tego chciał gdy wybór będzie dużo - hmm własciwie już jest!

No racja auta sprowadzane będą coraz tańsze i w efekcie kupowane bedą w polsce tylko te w najlepszym stanie. Co w jakimś sensie spowoduje zaprzestanie sprowadzania wraków. Jednak spowoduje to także spadek cen aut używanych na polskim rynku, a to akrat ma swoje dobre i złe strony. Bo za rok czasu dostaniesz już tylko połowe tej sumy, która wydałeś na auto z Niemiec, a w dodatku i tak będzie ci cięzko sprzedać taki samochód.

Teraz juz ceny spadać ni ebędę, wydaje mi się ze utrzymają się na takim poziomie jak teraz, no pomijając oczywiście normalne spadki z powodu rocznika, ale na pewn nie będzie to tak drastyczne jak widzieliśmy w ciągu ostatnich 11 miesięcy.
No ale można spojrzeć na to z innej strony, kupiłeś np E36 za 25 tysięcy a teraz jest warta 15, straciłes 10, ale jak chce kupić no nowesze to zyskujesz o wiele więcej, np E38 które warte było ok 60 teraz kupisz poniżej 30! Więc wszysko ma swoje plusy! Wydajesz tak czy siak mniej niż jak Twoje auto było warte więcej.