SMT6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka jest cena zakupu, montażu i strojenia?
I jaki zakres zmian jest wskazany do współpracy z Piggy-Backiem? Dolot i wydech?

zakup to zaleznie od alktualnej promocji od pewnie jakiś 800 do 1300 strojenie zalezy od tego co tam dostrajasz, mozesz go sobie włozyc do silnika bez zmian i sie bawić ustawieniami zapłonu, oszukiwaniem sygnałów z sondy, temp itd.. i to zwykle daje małe efekty ale dość proste jest w ogranieciu przez instalatora/tunera jak pojedziesz po całości i nadłubiesz to co jest oczywiste robi sie sporo roboty z ustawieniem tego. Tu ceny naprawdę sa trudne do zgadniecia poszukaj autoryzowanych dystrybutorów pewnie sa najlepszym źródłem wiedzy.

Nawiasem dolot i wydech .... w NA u Ciebie co moze dać 5%? dobrze zestrojony na smt da moze 7% i to oczywiście dla mocy max ..pytanie więc podstawowe... po co? Jak raz na jakiś czas chesz mieć +20 kucyków pony to moze lepiej trysnać troszkę gazu

Z tego co wiem na rynku jest już albo w najbliższym czasie będzie SMT7 więc albo z wyprzedaży/ promocji albo używany; z tego co się orientuję to używany SMT6 kupisz w granicach 600 PLN. Z tym że , jak napisał Arturo, nie za bardzo jest sens wydawać te piueniądze. Jeśli chodzi o silniki wolnossące to dla serii po jakimś tam wystrojeniu tego maksymalnie kilka procent przyrostu mocy można osiągnąć. To jest dobra zabawka jaśli silnik NA już jest dość mocno zmodyfikowany, typu powiedzmy obróbka głowicy, cały wydech, dolot, profesjonalne wałki etc

Chyba już jest w sprzedaży SMT7, w związku z czym powinna spaść cena SMT6
Acha, no i nie zamierzam (przynajmniej na razie) w jakiś znaczny sposób modyfikować swojego auta, więc to pytanie było raczej informacyjnie
Ostatnio bardziej mi zależy na ekonomicznej jeździe niż na osiągach.. Takie realia
Może ktoś już ma to cudo zamontowane, zdaje się że kurzy79 w swoim Getzie...

SMT7 nie zastapi SMT6 i oba box'y beda oferowane rownolegle, bo przeznaczone sa do innych silnikow. Takie jest oficjalne info ze strony PerfectPower.

Pozdrawiam,
Mateusz.

P.S.
Nowke "wyrwalem" jakis czas temu za 700 zl. Nie bawilem sie jeszcze ....

Ceny dokładnie: nówki za 750
używki 600

jeśli jesteś konkretnie zainteresowany kupnem daj znac na prv dam Ci namiar na koleszke co to sprzedaje

Poza tym zajrzyj tutaj

Jeśli chodzi o temat piggy- backow to poza Perfecct Power jest jeszcze kilku innych producentow; na szybko przychodzi mi do głowy jeszcze Unichip, Apexi, HKS (ale to pewnie w kosmicznej cenie i trzeba by ściągać zza wielkiej wody), Blitz...
Do modyfikowania mało dłubanych silników podobno dobry jest Apexi S-AFC ceny podobne do SMT przewaga taka że łatwiejszy w obsłudze, ma podłączenie do knock- sensora i fajnie wygląda bo ma taki wyświetlacz montowany w kabinie. No i można jakoś samemu zmieniać za pośrednictwem tego wyświetlacza niektóre parametry. Natomiast SMT ma większe możliwości (może modyfikować duzo więcej parametrów).
Pozdr

już napisałem Macowi jak głównemu zaineteresowanemu na gg opinie osoby, która od dawna się zajmuje tuningiem jak równiez pisze na ten temat artukuły do różnych gazet m.in MAXI TUNING

napisze równiez tutaj aby większa liczba osób mogła z tego skorzystać

cytuję kolegę: "seryjnego silnika nie ma sensu tym męczyć. Po głębszych modach, głównie głowica i wałki to tak, koniecznie. Do dolotu i wydechu też nie ma sensu."

mam nadzieję, że ktoś na tym skorzysta

Cytat:
2005-03-05 17:13:16, speedmaster pisze:
już napisałem Macowi jak głównemu zaineteresowanemu na gg opinie osoby, która od dawna się zajmuje tuningiem jak równiez pisze na ten temat artukuły do różnych gazet m.in MAXI TUNING napisze równiez tutaj aby większa liczba osób mogła z tego skorzystać cytuję kolegę: "seryjnego silnika nie ma sensu tym męczyć. Po głębszych modach, głównie głowica i wałki to tak, koniecznie. Do dolotu i wydechu też nie ma sensu." mam nadzieję, że ktoś na tym skorzysta

Oczywiście zgadzam się jak najbardziej. Ale to już decyzja Mac-a. Możemy sugerować, radzić, wyrażać opinie. I moja jest taka że zgadzam się ze słowami Speedmastera czy tam tego kogoś co pisze do gazetki. Ale mimo to skoro Mac chciał inf o SMT to trzeba wrzucić jeśli coś się ma

A tak BTW jeśli ktokolwiek jest jeszcze zainteresowany tematem "świń" itp to mogę pokopać w gazetkach mam ich pare kilo w tym kilka profesjonalnych tytułów i wrzucić co jeszcze znajdę

Pozdr

Może głupio to zabrzmi, ale czy możecie trochę rozjaśnić temat? Nie każdy się w tym orientuje i jeśli można to proszę o małe wyjasnienie tematy.

proszę bardzo

to jest tekst napisany prze tego mojego kolegę

link pochodzi ze strony www.streetracers.pl

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-05 22:59:12 ]

Cytat:
2005-03-05 21:05:38, Bolls_no1 pisze:
Może głupio to zabrzmi, ale czy możecie trochę rozjaśnić temat? Nie każdy się w tym orientuje i jeśli można to proszę o małe wyjasnienie tematy.

jeśli znasz ang to tutaj znajdziesz troche info:
www.tuningtechnology.com/new_site/smtfaq.html

i jeszcze www.perfectpower.com

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-06 18:56:15 ]

smt6 kosztuje w okolicach 800 zł ale szczerze nie jest ci on az tak potrzebny blubox ci w zupełności wystarczy chyba ze myslisz w przyszłosci o tyrbo czy rozbudowanym nitro kilkoma trybami pracy itd. strojenie kosztuje ok 300-600 zł.............jesli masz oprogramowanie i sonde szerokopasmową nastroisz sam ( b. dużo roboty) ale trzeba niestety uwazac na AFR !!!! mac oa co wymieniasz w silniku ze chce go od nowa stroić ?

Cytat:
2005-03-17 10:12:47, kurzy79 pisze:
smt6 kosztuje w okolicach 800 zł ale szczerze nie jest ci on az tak potrzebny blubox ci w zupełności wystarczy chyba ze myslisz w przyszłosci o tyrbo czy rozbudowanym nitro kilkoma trybami pracy itd. strojenie kosztuje ok 300-600 zł.............jesli masz oprogramowanie i sonde szerokopasmową nastroisz sam ( b. dużo roboty) ale trzeba niestety uwazac na AFR !!!! mac oa co wymieniasz w silniku ze chce go od nowa stroić ?

co to blubox??

bluebox to to samo co smt6 ( mniejsze mozliwosci ma i jet tanszy ) tylko innej firmy

jakis link do producenta.. lub glebsze info na ten temat moglbys zarzucic?

Pol roku temu jak sprawdzalem cene smt6 to byla bliska 1500zl.. Dobrze, ze juz niedlugo bedzie go mozna kupic za pieniadze, ktore powinien kosztowac od poczatku bo 600zl jest w granicach rozsadku. Sam sie powoli szykuje na zakup, w planach po wydechu bedzie co modyfikowac a smt6 okaze sie bardzo przydatna sprawa..

grzebalem nieco w temacie i słyszałem kiepskie oipnie o blue- box- ach

jak nadal ktoś chce to
SMT6 na sprzedaŻ