| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-03-04 02:07:17 Jaka jest cena zakupu, montażu i strojenia?
I jaki zakres zmian jest wskazany do współpracy z Piggy-Backiem? Dolot i wydech? |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-03-04 10:20:32 zakup to zaleznie od alktualnej promocji od pewnie jakiś 800 do 1300 strojenie zalezy od tego co tam dostrajasz, mozesz go sobie włozyc do silnika bez zmian i sie bawić ustawieniami zapłonu, oszukiwaniem sygnałów z sondy, temp itd.. i to zwykle daje małe efekty ale dość proste jest w ogranieciu przez instalatora/tunera jak pojedziesz po całości i nadłubiesz to co jest oczywiste robi sie sporo roboty z ustawieniem tego. Tu ceny naprawdę sa trudne do zgadniecia poszukaj autoryzowanych dystrybutorów pewnie sa najlepszym źródłem wiedzy.
Nawiasem dolot i wydech .... w NA u Ciebie co moze dać 5%? dobrze zestrojony na smt da moze 7% i to oczywiście dla mocy max ..pytanie więc podstawowe... po co? Jak raz na jakiś czas chesz mieć +20 kucyków pony to moze lepiej trysnać troszkę gazu ![]() |
HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-03-05 11:20:54 Ceny dokładnie: nówki za 750
używki 600 jeśli jesteś konkretnie zainteresowany kupnem daj znac na prv dam Ci namiar na koleszke co to sprzedaje Poza tym zajrzyj tutaj Jeśli chodzi o temat piggy- backow to poza Perfecct Power jest jeszcze kilku innych producentow; na szybko przychodzi mi do głowy jeszcze Unichip, Apexi, HKS (ale to pewnie w kosmicznej cenie i trzeba by ściągać zza wielkiej wody), Blitz... Do modyfikowania mało dłubanych silników podobno dobry jest Apexi S-AFC ceny podobne do SMT przewaga taka że łatwiejszy w obsłudze, ma podłączenie do knock- sensora i fajnie wygląda bo ma taki wyświetlacz montowany w kabinie. No i można jakoś samemu zmieniać za pośrednictwem tego wyświetlacza niektóre parametry. Natomiast SMT ma większe możliwości (może modyfikować duzo więcej parametrów). Pozdr |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-05 17:13:16 już napisałem Macowi jak głównemu zaineteresowanemu na gg opinie osoby, która od dawna się zajmuje tuningiem jak równiez pisze na ten temat artukuły do różnych gazet m.in MAXI TUNING
napisze równiez tutaj aby większa liczba osób mogła z tego skorzystać
cytuję kolegę: "seryjnego silnika nie ma sensu tym męczyć. Po głębszych modach, głównie głowica i wałki to tak, koniecznie. Do dolotu i wydechu też nie ma sensu." mam nadzieję, że ktoś na tym skorzysta
|
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-03-05 21:05:38 Może głupio to zabrzmi, ale czy możecie trochę rozjaśnić temat? Nie każdy się w tym orientuje i jeśli można to proszę o małe wyjasnienie tematy. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-05 22:57:43 proszę bardzo
to jest tekst napisany prze tego mojego kolegę
link pochodzi ze strony www.streetracers.pl
[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-05 22:59:12 ] |
Oddi HF MEMBER białaska warszawa - bemowo | 2005-03-06 17:11:11
jeśli znasz ang to tutaj znajdziesz troche info: www.tuningtechnology.com/new_site/smtfaq.html i jeszcze www.perfectpower.com [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-06 18:56:15 ] |
kurzy79 bochnia | 2005-03-17 10:12:47 smt6 kosztuje w okolicach 800 zł ale szczerze nie jest ci on az tak potrzebny blubox ci w zupełności wystarczy chyba ze myslisz w przyszłosci o tyrbo czy rozbudowanym nitro kilkoma trybami pracy itd. strojenie kosztuje ok 300-600 zł.............jesli masz oprogramowanie i sonde szerokopasmową nastroisz sam ( b. dużo roboty) ale trzeba niestety uwazac na AFR !!!! mac oa co wymieniasz w silniku ze chce go od nowa stroić ? |
HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-03-17 22:27:26
co to blubox?? |
kurzy79 bochnia | 2005-03-18 10:42:28 bluebox to to samo co smt6 ( mniejsze mozliwosci ma i jet tanszy ) tylko innej firmy |
mizoo HF MEMBER Hyundai Coupe FX Częstochowa | 2005-03-24 13:54:33 jakis link do producenta.. lub glebsze info na ten temat moglbys zarzucic?
Pol roku temu jak sprawdzalem cene smt6 to byla bliska 1500zl.. Dobrze, ze juz niedlugo bedzie go mozna kupic za pieniadze, ktore powinien kosztowac od poczatku bo 600zl jest w granicach rozsadku. Sam sie powoli szykuje na zakup, w planach po wydechu bedzie co modyfikowac a smt6 okaze sie bardzo przydatna sprawa.. |
HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-03-25 21:04:26 grzebalem nieco w temacie i słyszałem kiepskie oipnie o blue- box- ach |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-04-02 15:15:50 jak nadal ktoś chce to
SMT6 na sprzedaŻ |