Zgrzytanie przy hamowaniu...uwaga..tylko przy grającym radiu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
może moje pytanie wyda sie idiotyczne, ale właśnie coś takiego mam i nigdy sie z czymś takim nie spotkałem
otóż gdy gra ładnie w autku muzyczka z radia przy hamowaniu słychać metaliczne zgrzytanie, a gdy radio jest wyłączone takowych dźwięków nie ma wie może ktoś co to może być

nie ynam sie na mechanice ale jesli faktzcynie to wina radia to jedznz logicynz powod to taki ye radio yabiera ya duyo pradu ktorz jest potryebnz do poprawnego dyialania jakiegos szstemu wspomagania hamulcow.

Diam zmien ustawienia klawiatury na POLSKI PROGRAMISTY bo ci z z y sie zamienia

Saintadamus masz wzmacniacz podlaczony pod radio? zgrzytanie rozumiem wydobywa sie z glosnikow?

wzmacniacza nie mam wcale a zgrzytanie dobywa sie z okolic hamulców

sa 2 wyjscia albo zrezygnuj z radia albo rozkrec hamulce i sprawdz tarcze i klocki, moze to zawsze zgrzyta tylko podczas sluchania muzyki sluch ci sie wyostrza . pozdro

z radia nie zrezygnuje klocki niedawno były wymieniane a to zgrzytanie jest dość wyraźne bo muzyki słucham raczej głośno a mimo to to słysze jak radio wyłączone to cisza
ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł

moze duchy albo jakies krasnale bo zjawisko jest dziwne..

Na pewno to nie z głośników sie wydobywa ? Na radiu przyciszonym do zera też takie zgrzytanie jest ? ?

Cytat:
2005-04-02 17:11:01, dyras pisze:
bo zjawisko jest dziwne..

tyle to i ja wiem

korekpl musze to sprawdzić bo może źle mi sie wydawało

mój błąd ale ten dźwięk był taki metaliczny że od razu postawiłem na to
no nic... dobywa sie to z głośników i co może być tego przyczyną

Filtracja zasilania radia - skok napięcia, tak mi się wydaje. Masz to radio od początku? I wcześniej nie zgrzytało? Elektrolity potrafią się szybko zużyć.

niom wcześniej nie było takich objawów

ja wiem co to jest....... nie pij wiecej

Ty sie nie nabijaj tylko coś poradź

nie wiem... zaklucenia w radiu wystepuja tylko przy padnietym kondensatorze- filtrze przy cewce.... musielibysmy sie spotkac czebym mogl posluchac a moze to taki nowy rodzaj techno?

Hmmmm. U mnie jak silnik jest zimny i hamuje zaczyna lekko wyć - buczeć wentylator od nawiewu - Wsiadam trzeźwy doauta

Dokladnie - siadla filtracja. Zależy jeszcze od radia, jesli jest lepsze to filtracja lepsza i trzyma sie dosc dlugo. Radia z nizszej polki potrafia reagowac na kazde urzadzenie w sieci zasilania auta. Kiedys zakladalem facetowi do taniego CB radia filtr zasilający, bo mu wszystko trzeszczało - mozna kupic taki filterek w sklepie elektronicznym , mozna zrobic - wystarczy znać podstawy elektroniki albo szukać na aukcji np: Filterek

[ wiadomość edytowana przez: korekpl dnia 2005-04-04 09:41:24 ]