MotoNews.pl

To był miły widok dla oka :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyszłam sobie właśnie z gównianego marketu podchodze do auta i nagle mój wzrok przykuł miły i ciekawy widok. Otóż obok tegoż marketu przy moim osiedlu jest duży plac, na który zjechało się całkiem sporo TRABANTÓW. Ucieszyło to moje oko i z sentymentem pomyślałam o naszych zlotach. Ciekawie to wygladało tylko, że nie zauważyłam tam ani jednej kobiety

Nawet przez chwilkę stałam i przygladałam się zlotowi

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-04-17 15:39:08 ]

Faaaaa.....Trabi to baaardzo zacne autko ! ...KaZaK wie to najlepiej i chwali głośno przy każdej mocnej imprezie

Aaaa jeszcze bardziej poważnie to jeździłem całkiem sporo trampkiem kombi którego przejąłem z rąk jakiegoś pasjonata-pierwszego właściciela zresztą....kurdeee jakie to było FAJNISTE JEŹDZIDEŁKO ! .....tylko jakoś nigdy się nie spotkałem w owym czasie ze zlotami TRABI-KARTOON

Jest w wawie kilku pasjonatów trabantów, którzy zrobili z tych autek baaardzo niepozorne sleepery.
Jest taki np. "kartonik" z jednostką 1,8 GT golfa II po obróbce głowicy, wyważaniu ukł. korbowo - tłokowego, nowymi kolektorami i kilkoma innymi usprawnieniami.

Nie wdając się w szegóły techniczne, ze startu zatrzymanego spokojnie może się mierzyć z moim służbowym 300C 5.7 V8

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-04-17 18:26:44, SpeedR pisze:
Jest w wawie kilku pasjonatów trabantów, którzy zrobili z tych autek baaardzo niepozorne sleepery. Jest taki np. "kartonik" z jednostką 1,8 GT golfa II po obróbce głowicy, wyważaniu ukł. korbowo - tłokowego, nowymi kolektorami i kilkoma innymi usprawnieniami. Nie wdając się w szegóły techniczne, ze startu zatrzymanego spokojnie może się mierzyć z moim służbowym 300C 5.7 V8 Pozdrawiam - SpeedR

WOW! No proszę jak pięknie!

Trabantem faktycznie fajnie się jeździło bo kupel miał właśnie kombiaczka i był super! Ale był lekki i przez to niebezpieczny i się go pozbył po spotkaniu z karetką na zakręcie
Natomiast zastanawia mnie to jak to możliwe że w tak krótkim czasie w różnych miejscach Krakowa miały miejsce dwa zloty
Bo ja widziałem też ostatnio, nie pamiętam dnia... a wiem już!!! W niedzielę zlocik Cartoonów przy dawnym moście Lajkonik na zabłociu
I było ich baaaaaardzo dużo! Aż było miło popatrzeć! Super sprawa... czy i my się tak umiemy organizować? Obawiam się że nie.... Zresztą wiem po sobie - ciągle jest jakaś rzecz ważniejsza. Ale tak to już jest - myślę, że są młodzi, nie pracuję jeszcze, albo dorywczo tylko i napewno w większości nie mają rodziny. Może to właśnie tak...

CARTOON
TRABANT
Mąż kuzynki miał combi (była jeszcze... LIMUZYNA )... w siedem osób (przy wyjętym fotelu pasażera) bez większych problemów się jechało. A gościu jak miał natchnienie to na podwórku w ciągu 2 godzin zmieniał kolor auta na inny.