MotoNews.pl

Kobelek TOiTOi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ma ktoś jakieś doświadczenie odnośnie współpracy z firmą TOiTOi ?

Przymierzam się do wynajęcia od nich kabiny ustępowej na okres 3 - 4 m-cy i pózniej po przerwie na kolejne 3 - 4 m-ce...

Na tej ich stronie internetowej www.toitoi.pl nie ma żadnych konkretów jeśli chodzi o cenę takiej usługi...

Może ktoś się wypowiedzieć ?

Dzięki

mój tata wynajmował na budowę kiedyś chyba 15 zł dziennie + dowóz opróżnianie kosztowało 95 zł
dodatkowo było jeszcze ubezpieczenie chyba 29 miesięcznie
oraz kaucja 400 zł

moim zdaniem na taki długi okres opłaca się bardziej kupić kabinę około 650-900 zł
opróżnianie 10 zł od m3

Nie wiem jak to jest z wynajęciem na taki długi okres.
Ja wynajmuje z firmy TOi-TOi sanitariaty na imprezy plenerowe organizowane przez moją firmę, jedno lub dwudniowe.
A to zupełnie coś innego.

Natomiast, jeśli prawdą jest to co napisał Zielony, to lepiej kupić taką na własność i płacić tylko za zalanie i później oczyszczanie.

Dwa lata temu na jednej z imprez uszkodzili mi jedną kabinę, za naprawę policzyli sobie 600zł
Przepychanki trwały ok. pół roku i niewiele dało się cenę zrabatować.

Ja mam doświadczenia. Wysiadłem sobie z Autobusu 128 na Ochocie obok Hali Mirowskiej lub Kopińskiej nie pamiętam w Warszawie, bo mi się strasznie sikać chciało. Otwieram, a tam wielka kupa w wersji bez łyżeczki ( jak nowe Danio z reklamy ), na desce i obok deski. spuściłem olej w śmietniku za blokiem obok pechowego TOI TOI.
Kolejny na Gocławiu z TOI TOI wystawały nogi dawnego Narkomana. Zaćpał się tam na śmierć. Była już tam Dochodzeniówka. To było obok Postoju TAXI. Ciekawe co na to Taxówkaż jak tam zajrzał...
Tak po za tym to Kibelki są perfumowane i nie śmierdzą

Cytat:
2009-03-08 16:46:00, greenberg pisze:
mój tata wynajmował na budowę kiedyś chyba 15 zł dziennie + dowóz opróżnianie kosztowało 95 zł dodatkowo było jeszcze ubezpieczenie chyba 29 miesięcznie oraz kaucja 400 zł moim zdaniem na taki długi okres opłaca się bardziej kupić kabinę około 650-900 zł opróżnianie 10 zł od m3

Jak nie zadzwonię to się nie dowiem konkretnie ile. Ale jak kiedyś kosztowało tyle ile pisze greenberg ...to teraz może być tylko drożej

...W takim razie wychodzi na to, że ...najbardziej opłaci mi się zbić z desek "kibelek pod serduszkiem" i na potrzeby budowy w zupełności wystarczy.
Pod kibelkiem ...beczka ok. 200l z "pożytecznym" bakteriami do neutralizacji zawartości i powinno być dobrze...

A te 95 zł za opróżnianie 100 l to jest czyste złodziejstwo... Jak chłopaki po robocie popiją browary ...to czyszczenie co 2 - 3 dni

U nas cysterna 5000 l na podwoziu Stara kosztuje 45 zł a 7000 l na podwoziu Jelcza 60 zł

Cytat:
2009-03-09 07:54:28, nawigator5 pisze:
.... Jak chłopaki po robocie popiją browary ...to czyszczenie co 2 - 3 dni ....

Dlatego wkopane beczki często mają dodatkowe otwory
A zdarza się nawet, że ktoś ich pozbawił dna...

Na forum muratora zeznają, że 250 zł miesięcznie z wywozem nieczystości co 2 tygodnie. Cena z okolic W-wy.

Cytat:
2009-03-09 07:54:28, nawigator5 pisze:
W takim razie wychodzi na to, że ...najbardziej opłaci mi się zbić z desek "kibelek pod serduszkiem" i na potrzeby budowy w zupełności wystarczy.

Można kupić ładne, gotowe kibelki które doskonale z grillem i ogrodem będą się komponowały, a goście nie będą Ci marmurów wycierali w domu.

Ja na swojej budowie miałem drewniany z serduszkiem,ustawiony na wielkiej dziurze wykopanej w ziemi,co jakiś czas 2 łopaty ziemi na wierzch i tyle.Zaden majster się nie żalił
Koszt kibelka-ok.300pln.

Cytat:
2009-03-09 12:48:30, leszek_espero pisze:
Ja na swojej budowie miałem drewniany z serduszkiem,ustawiony na wielkiej dziurze wykopanej w ziemi,co jakiś czas 2 łopaty ziemi na wierzch i tyle.Zaden majster się nie żalił Koszt kibelka-ok.300pln.

Dzięki - o to własnie chodzi - minimalizowanie kosztów !!! takie dane porównawcze chciałem przeczytać .

...300 zł i sprawa załatwiona na cały czas budowy!!!

Cytat:
2009-03-09 14:12:24, nawigator5 pisze:
...300 zł i sprawa załatwiona na cały czas budowy!!!

A za 600 zł może być ozdobą grilla i ogródka jak wcześniej napisałem i służyć gością.

Cytat:
A za 600 zł może być ozdobą grilla i ogródka jak wcześniej napisałem i służyć gością.

W trakcie budowy się zniszczy i będzie wyglądał jak ten z Drewna

Piotrek i Ikarus-macie obydwoje rację-choć bardziej opowiadałbym się po stronie autobusa.Na budowie nikt niczego nie szanuje jak za majstrem nie będziesz chodził krok w krok.Więc swoim przykładem-ja miałem drewniany-kupiłem go za 300pln,po budowie dałem go bratu za dobrą wódkę bo też sie budował.A teraz jak już po budowie posprzątane pewnie sobie kupię taki jak Piotrek napisał
Mając domek na wsi taka wygódka na zewnątrz to b.pożyteczna sprawa .

Będąc przy tematach budowlanych też zadam pytanie

Ma ktoś u siebie bramę garażową Hormann-a?
Szukam potwierdzonej informacji czy standardowe sterowanie przy tych bramach jest kodowane kodem dynamicznie zmiennym czy stałym?
Na infolinii Hormann-a nie wiedzą , a u autoryzowanych dilerów otrzymywałem sprzeczne informacje (pomijając fakt ,że nie wszyscy wiedzieli o co pytam )

Cytat:
2009-03-11 20:49:26, slawekk pisze:
Będąc przy tematach budowlanych też zadam pytanie Ma ktoś u siebie bramę garażową Hormann-a? Szukam potwierdzonej informacji czy standardowe sterowanie przy tych bramach jest kodowane kodem dynamicznie zmiennym czy stałym? Na infolinii Hormann-a nie wiedzą , a u autoryzowanych dilerów otrzymywałem sprzeczne informacje (pomijając fakt ,że nie wszyscy wiedzieli o co pytam )

Mam taką bramę u siebie w garażu, dodatkowo na firmie mam kilka bram Hormana.
Jeśli Ci się nie śpieszy, to dowiem się czegoś u mojego serwisanta tych bram, ale najwcześniej dopiero w piątek.

Cytat:
2009-03-11 21:28:13, kisztan pisze:
Mam taką bramę u siebie w garażu, dodatkowo na firmie mam kilka bram Hormana. Jeśli Ci się nie śpieszy, to dowiem się czegoś u mojego serwisanta tych bram, ale najwcześniej dopiero w piątek.

Jeśli to nie będzie problem to chętnie.
Na pewno kod dynamicznie zmienny jest przy io-homecontrol , nie wiem jak jest przy standardzie.

Dzisiaj zamówiłem taka bramę (od poniedziałku producent zmienia ceny w górę). W razie słabego kodowania można wstawić radiolinie np. elmesa za około 200 zł z 3 pilotami Jak będzie jakiś problem to tak własnie zrobię

Moja Narzeczona pracuje w serwisie Hormanna i tam mowia ze kodem stalym

[ wiadomość edytowana przez: Outcast dnia 2009-03-13 11:32:07 ]

Dzięki

No to Hormann nie popisał się cała konkurencja , nawet Wiśniowski, ma kodowanie dynamicznie zmienne.