MotoNews.pl

Pierwsze wrażenia z jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj założyłem wreszcie koła 18" z oponami 225/40 i powiem szczrze że jeśli chodzi o komfort jazdy to jestem bardzo mile zaskoczony. Do tej pory jeździłem na zimówkach 205/60/15 a różnica w jeździe na tych 18 jest nie wielka. Samochód jest może troszke twardszy, ale nieznacznie. Mam fabryczne zawieszenie i jeździ się bardzo dobrze, więc jeśli ktos ma dylemat jaki kołą zakładać to polecam jak największe. Myśle że na 17 lub 18 można bez problemu jeździć a komfort wcale się nie pogorszy.
Poniżej pierwsze zdjęcia

Juz się tak nie chwal ! bo tak wogóle to ładnie by u mnie wyglądały te felgi Gdzie mieszkasz hahaha

rewelacja

ta żadnej różnicy wierze bo musze

te BBS-y bardzo mi sie podobaja kiedys chciałem je kupic do mojej bejki ale kolega nie chciał sprzedac (jezdził na nich w 635), nawet jak auto sprzedawał to bez felg i teraz sprowadzil sobie znowu "6" i załozy je ponownie.
P.S. probował do tych fel załozyc na tył opony 315/25/18 weszły wyglądało odjazdowo ale jechac sie nie dało bo obcierało

Wygląda ładnie, ale przydałaby się jeszcze gleba bo ma za duży prześwit

Wygląda SUPER!
Jednak co do komfortu to miałbym pewne zastrzeżenia.
Zmieniłem z zimówek 205/65/15 na letnie 230/60/15 ze wzmocnionym bokiem. Samochodem na nawet niewielkich koleinach,nierównościach nosi na wszystkie strony.Komfort szczególnie jeśli chodzi o układ kierowniczy bardzo się pogorszył. Rozmawiałem ze znajomymi i powiedzieli że to są normalne objawy przy tej szerokości opony.Jak to wygląda u Was i co o tym sądzicie?

wyglądają na 17 w e36 18 to kawał lacia.
Co do komfortu to techno ma racje ja mam zima 195/65/15 a lato 235/45/17 i 255tył i istna przepaść w komforcie-dobre drogi macie w lublinie!

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-04-04 01:38:02 ]

Jeśli chodzi o zawieszenie to rzeczywiście przydało by się go posadzić troche niżej, ale jakoś nie moge się przekonać co do obniżania, chodzi mi o to żeby czegoś nie urwać, no ale może z czasem się zdecyduje. Jeśli chodzi o komfort to na koleinach "nosi" troche samochodem, ale to nie jest problem, ja bałem się że będzie strasznie trzęsło i waliło a tak nie jest, może dlatego że mam fabryczny zawias.