Jakie opony maksymalnie moge załozyc do coupe97

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Obecnie mam 205x50 vr 15, czy da rade włozyc tam 215 17calowe - alusy - kto mi pomoze bo ja sie nie znam.

Witam !!!
Mam podobny problem,tylko że ja chce do swojego Coupe fele 16' z oponkami 205/45/R16 i mam nadzieje ze będą pasować.Ale nie wiem jak się na takich jeździ na tak niskim profilu jechałeś kiedyś już ?? Boję się trochę o zawieszenie na tych naszych dziruskach ??
pozdrawiam

nie no 17 w coupe - slicznie tylko najlepiej jak by takie autko stalo na wystawie na tych felach

pozdrawiam

16" z oponami 205/45 to pikuś bo 1" na srednicy felgi gubisz na niższym profilu... oczywiście zrobi sie bardziej twardo- duzo bedzie zleżec od gum. ciekawie by wyglądało 215/45 lepsze wypełnienie nadkola....

a czy gumy BF Goodrich GEforce Profiler sa miekkie
bo mi juz na dziurach po miesicie na 195/60/15 wali niezle

co polecasz do Coupe 1 na fele 6,5x15
205/50/15 - rozmiar fabryczny
205/55/15 - ?????

czy wedlug ciebie wieksze znaczenie jesli chodzi o komfort bedzie mialo te 5% roznicy na + dla profilu 55

czy miekkosc konkretnego modelu opony i wtedy moze 205/50/15?

mam zamiar kupic albo te goodriche GeForce lub zupelna nowosc TOYO Proxes T1-R

Pozdrawiam

oczywiście ze 5% na profilu poczujesz....to daje ponad 1 cm więcej gumy...wiecej powietrza... będzie bardziej miękko napewno. Jedno ale jest takie ze 55 to juz wyjątkowo unikalny profil w tym rozmiarze 2 ze to większy profil niz zaleca producent... aale zawsze jest coś za coś. Nikt za ciebie nie zdecyduje wiec masz role pioniera, pochwal się jakie wrażenia będa i co wybrałes w końcu ...