MotoNews.pl
7 Może wiecie co to za czujnik ??? ( BMW 525 e34 z 93 roku ) (89496/0) - PT

Może wiecie co to za czujnik ??? ( BMW 525 e34 z 93 roku )

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie ,

jak otworze schowek ( tan naprzeciwko pasazera w przodzie ) w e34 to po prawej stronie mam przytwierdzony - podłączony jakiś czujnik. Dokładniej jest to czarna kostka z taką widoczną, wystającą (namacalną) gąbką i 2 kabelki do niej podłączone. Nie wiem - czy jest to jakis czujnik od klimy, moze od poduszki powietrznej ??? ( czujnik przykrecony jest do plastiku na ktorym widniej inform.o AIR BAGU ) .
Druga sprawa, to czy ktoś z Was wymieniał zegarek analogowy na cyfrowy z pomiarem temp.(zewn) - podobno trzeba troche tam elektryke zmienić czy coś - wszystko mam ale nie wiem jak sie do tego zabrac ???

Bede po raz kolejny wdzieczny za pomoc
Serdecznie pozdrawiam
Tomek

Cytat:
ak otworze schowek ( tan naprzeciwko pasazera w przodzie ) w e34 to po prawej stronie mam przytwierdzony - podłączony jakiś czujnik.

już było o tym, nawet niedawno. to czujnik temperatury.
o swapie zegara analogowego na digitala było już pisane chyba na przykładzie E-30. sądzę że taka sama sytuacja będzie też w E-34.
pozdrawiam

Witam!
Może chodzi o gniazdo do ładowania latarki samochodowej?
U mnie w schowku jest takie i też przykryte kawałkiem gąbki.
Jak wyjąć tę gąbkę palcami to widać dwa okrągłe konektory.
Zresztą przeczytaj sam na stronie 54 instrukcji obsługi dostępnej np.http://helios.et.put.poznan.pl/~mpolroln/E34PL/instr_E34_PL.htm

ja też sądze że chodzi o gniazdo do latarki

tylko u mnie gniazdko latarki jest po lewej stronie schowka. po prawej nic nie mam.

Cytat:
( czujnik przykrecony jest do plastiku na ktorym widniej inform.o AIR BAGU )

Informacja i gniazdo są po tej samej stronie.Może tomkowi chodzi o prawą stronę siedząc na fotelu kierowcy?

Ja też mam informację od airbagu po lewej stronie schowka a nad nim gniazdo doładowania latarki po prawej stronie schowka nie mam nic
Zdaje się że nie mam też latarki a tak właściwie to gdzie ona powinna być jakby co??