Kiedy zaczną się tematy szyberdachów ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Heh.
zaczynam temat szyberdachów.

Dzisiaj postanowilem po zimie otworzyć mój.
Na zime mialem zamknięty na silikonie, i cio ? i dwie godziny go dzisiaj otwierałem, skubaniec tak przyrósł do silikonu że masakra.

ale po ostrych bojach jest otwarty. tylko teraz musze dorwać uszczelke oryginała.

I tutaj gorący apel. Potrzebuje uszczelke do szyberdachu Farmont F1000 ? gdyby coś ktoś gdzieś słyszał to proszę o info.

moj dziala jak nowy zadnymi silikonami go nie zalepialem...

No ja też nie mam problemów chyba że to nie orginalny jakiś ten szyberdach albo essi latał przez dach marcin_op ?

Ja swojego jeszcze nie otwierałem, ale zaraz pójde do garażu i zobaczę, czy nie przyrósł

No niestety, mam dorabiany szyberdach.

jak już piszałem jest to szyberdach firmy FARMONT model F1000

i właśnie poszukuję uszczelki do niego. może ktoś może pomódc ??

A orginalny szybredach w MK7 jest jakos regulowalny?? chodzi mi oto ze od strony paszera jest za nisko a od strony kierowcy oki da sie to poroawic a i jeszcze przy zamykaniu drzwi podskakuje

no własnie,wie ktos moze czym sie konserwuje uszczelki w szyberdachu??

Cytat:
2005-04-05 22:13:59, ZEUS666 pisze:
A orginalny szybredach w MK7 jest jakos regulowalny?? chodzi mi oto ze od strony paszera jest za nisko a od strony kierowcy oki da sie to poroawic a i jeszcze przy zamykaniu drzwi podskakuje

To że podskakuje to nic bo robi się ciśnienie w środku jak zamykasz drzwi, a co do regulacji to nie sprawdzałem, ale tak na chłopski rozum nawet jakby nie był regulowany to zawsze możesz odkręcić sama szybę i coś podłożyć od strony pasażera

Ja tez niczym nie smarowałem i chodzi jak złoto

Mój także, nie podklejany jakoś czy silikonowany, chodzi bajka. W zimie też był parę razy otwarty (palę w aucie), ale tylko ze 4, i i stawiał opór, bo przymarzł.

Konserwacja - ja przelecę czasem tym samym preparatem co do innych uszczelek, na bazie silikonu, konserwuje smasuje etc.
I właśnie muszę to uczynić, bo ostatni raz robiłem to jesienią.

Mój też śmiga jak marzenie, pięknie się gałeczką kręci (szkoda ,że nie elektryczny ) ale co tam najważniejsze, że nic nie cieknie a uszczeleczka jest w idealnym stanie

No niestety, ja musiałem na zimę zasilikonować bo uszczelka wymaga już wymiany, a niestety nigdziej takiej dostac nie mogę.

Cytat:
2005-04-05 22:13:59, ZEUS666 pisze:

Powinna być regulacja w pewnym niewielkim zakresie.Przynajmniej u mnie w MKV była.Można sobie wyregulować dokładnie tak że przy zamkniętym będzie leżał równiutko.