Czy jak obniże nie będzie tarło??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wreszcie doszło do tego że jednak postanowiłem obniżyć samochód, ale delikatnie, zakładając sprężyny od M3, ale patrząc na samochód, a głównie na tylne koła zastanawiam się czy jak buda zejdzie w dół to czy tylne koła schowają się w nadkolach, znaczy dopiero jak będzie dobijało na dołach lub będą 3 osoby z tyłu siedziały. Felgi z oponami to 225/40/18, ET38. Zawias od M3 bedzie krótszy z tyłu o 1,5cm (podobno) a z przodu max 2,5cm. Z przodu jest dużo miejsca ale martwi mnie troche tył, bo mam wrażenie ze teraz opona jest równo z rantem błotnika i że jak by podzedł w dół o się spotkają Czy ktoś może ma obniżany zawias, nawt bardziej i podobny rozmiar kół (chodzi o szerokość kół i ET).

na moje to ciezko to przewidziec bez zamontowania i sprawdzenia bo watpie ze akurat ktos sie trafi z takimi samymi felgami oponami i zawieszeniem od m3. a poza tym to chyba twoj 3 temat o twoim zawieszenieu, chyba moznabylo to w pierwszym dopisac....

Cytat:
2005-04-07 14:51:24, tolo84 pisze:
...a poza tym to chyba twoj 3 temat o twoim zawieszenieu, chyba moznabylo to w pierwszym dopisac....

A tu się zgodzę
No i faktycznie ciężko będzie stwierdzić bez założenia zawiechy i jazdy testowej

Wiem że to 3 post o podobnym temacie, ale jak dał bym w tamtym to ludzie by myśleli że to kontynuacja , a tak to każdy odrazu widzi że chodzi o co innego i może akurat ktoś bedzie wiedział i odpowie, a tak to wątpie że ktoś by wszedł w temat który już jest na forum 2 tydzień.

to sie mylisz, i po to sa zaznaczone nowe posty od ostatniej czyjejs wizyty na forum zeby bylo wiadomo gdzie cos nowego jest dopisane.

ja wiem że będzie wiadomo że jest cos nowego dopisane ale wszyscy będą myśleć że nadal na ten sam temat, a nie będa wiedzieć że jest tam inny wątek

Ja bym uważał z tym obniżaniem autka. Dzisiaj widziałem jakąś tuningowaną Brave z taką "glebą", że miała może z 15 cm od zderzaka do asfaltu. Koła schowane w 1/3, wszyscy się za tym oglądają na ulicy a z przodu miał taki ładny spojler w kolorze nadwozia, połamany elegancko do połowy (pewnie biedak próbował gdzies sobie przyparkować po prostu).
"Gleba" (niewielka) łądnie wygląda ale daje efekty tylko na porządnych drogach szybkiego ruchu.

Zgadzam się w 100%, dlatego ja nie mam zamiaru drastycznie obniżać samochodu tak jak to niektórzy robią o 7cm!!! Ja kupiłem sprężyny od fabrycznej M3 i będzie teraz mój samochód stał na takiej samej wyskości ,lun nawet troche wyżej (z racji ciężaru) niż M3, a skoro M-ki jeżdża po drogach i fabryka je dopuściła do ruchu znaczy że nie powinno być tak źle.

to o czym tu jeszcze gadac jak juz masz te sprezyny???? montuj i sie sam przekonaj czy bedzcie tarlo.