| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2005-04-07 08:02:06 Wreszcie doszło do tego że jednak postanowiłem obniżyć samochód, ale delikatnie, zakładając sprężyny od M3, ale patrząc na samochód, a głównie na tylne koła zastanawiam się czy jak buda zejdzie w dół to czy tylne koła schowają się w nadkolach, znaczy dopiero jak będzie dobijało na dołach lub będą 3 osoby z tyłu siedziały. Felgi z oponami to 225/40/18, ET38. Zawias od M3 bedzie krótszy z tyłu o 1,5cm (podobno) a z przodu max 2,5cm. Z przodu jest dużo miejsca ale martwi mnie troche tył, bo mam wrażenie ze teraz opona jest równo z rantem błotnika i że jak by podzedł w dół o się spotkają Czy ktoś może ma obniżany zawias, nawt bardziej i podobny rozmiar kół (chodzi o szerokość kół i ET). |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-04-07 14:51:24 na moje to ciezko to przewidziec bez zamontowania i sprawdzenia bo watpie ze akurat ktos sie trafi z takimi samymi felgami oponami i zawieszeniem od m3. a poza tym to chyba twoj 3 temat o twoim zawieszenieu, chyba moznabylo to w pierwszym dopisac.... |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2005-04-07 16:33:07 Wiem że to 3 post o podobnym temacie, ale jak dał bym w tamtym to ludzie by myśleli że to kontynuacja , a tak to każdy odrazu widzi że chodzi o co innego i może akurat ktoś bedzie wiedział i odpowie, a tak to wątpie że ktoś by wszedł w temat który już jest na forum 2 tydzień. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-04-07 17:46:09 to sie mylisz, i po to sa zaznaczone nowe posty od ostatniej czyjejs wizyty na forum zeby bylo wiadomo gdzie cos nowego jest dopisane. |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2005-04-07 18:02:22 ja wiem że będzie wiadomo że jest cos nowego dopisane ale wszyscy będą myśleć że nadal na ten sam temat, a nie będa wiedzieć że jest tam inny wątek |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-04-08 02:56:01 Ja bym uważał z tym obniżaniem autka. Dzisiaj widziałem jakąś tuningowaną Brave z taką "glebą", że miała może z 15 cm od zderzaka do asfaltu. Koła schowane w 1/3, wszyscy się za tym oglądają na ulicy a z przodu miał taki ładny spojler w kolorze nadwozia, połamany elegancko do połowy (pewnie biedak próbował gdzies sobie przyparkować po prostu).
"Gleba" (niewielka) łądnie wygląda ale daje efekty tylko na porządnych drogach szybkiego ruchu. |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2005-04-08 07:57:41 Zgadzam się w 100%, dlatego ja nie mam zamiaru drastycznie obniżać samochodu tak jak to niektórzy robią o 7cm!!! Ja kupiłem sprężyny od fabrycznej M3 i będzie teraz mój samochód stał na takiej samej wyskości ,lun nawet troche wyżej (z racji ciężaru) niż M3, a skoro M-ki jeżdża po drogach i fabryka je dopuściła do ruchu znaczy że nie powinno być tak źle. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-04-08 10:05:09 to o czym tu jeszcze gadac jak juz masz te sprezyny???? montuj i sie sam przekonaj czy bedzcie tarlo. |