[CARINA E] pytania do znawców...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc pytanie dotyczy Cariny E 1,6 16v (JAPAN) rok 93.

1. Jakie tarcze i klocki polecacie do tego autka ???
2. Wysiadl mi lewy tylny amortyzator, czy wymianiac komplet czy pojedynczo (prawy tyl ma sprawnosc 83%), jesli tak co polecacie ?? Kayaba, oryginalne Toyota, czy cos innego ??
3. Czy znacie firme z Wroclawia zajmujaca sie spawaniem ?? na kolektorze wylotowym pojawilo sie sliczne pekniecie, natomiast nie wiem czy mozna to zlutowac ?? BTW chetnie kupie taki kolektor silnik 4A-FE
4. Wiem, ze dziwne pytanie, ale jakie wymiary maja glosniki fabrycznie montowane w tym autku, czy sa dostepne jakies ramki do wpasowanie innych glosnikow, ktos sie z tym spotkal ??

pozdr, za wszystkie odpowiedzi z gory thx

1. lukas , ferrodo, brembo
2. wymienić oba. polecam kayaba lub bilstein
3. we wrocku ciężko o dobrego spawacza wydechów. spróbuj na opolskiej lun na księcia witolda w firmie wiater
4. w każdym sklepie z głośnikami do aut mają katalog i udzielą ci tej informacji

KLIK
Tu bylo mowione o glosnikach do Carinki. Z klockow mysle, ze ETF tez jest dobry. Pozdro

CzapCzap sorki ale ETF to włoski badziew i nie warto zakładać przekonałem się o tym wielokrotnie.

Co do pytań:

1-Tarcze- Brembo lub orginał, Klocki- Ferodo,RH,ATE (nie wiem czy robią do toyki
2-Amorki to napewno tylko dwa i tu: Kayaba,Sachs,Febi-Bilstein.
3-Jestem z okolic W-wy nie pomogę.
4-Przód 160mm tył u mnie pułka (Liftback) więc wszystko co chcesz
nie wiem jak w sedanie ale chyba nie ma wcale miejsca a w kombi to już pojęcia nie mam

Pozdro.

1.W książeccze "Carina E" piszą:
Tarcze: Ate
Klocki: Textar T 4088.
Nie wiem tylko czy to do japońca czy do europejczyka.

2.Amorki zawsze wymienia się parami.

4.Głośniki tył:
W sedanie ograniczeniem są raczej te "drążki skrętne" od klapy niz sama szerokość półki. Tak przynajmniej jest u mnie

Pozdrawiam

Ups ,ja wlasnie takie zalozylem, okolo miesiac temu, narazie sprawuja sie dobrze, ciekawe jak szybko sie zuzyja. No coz, czlowiek uczy sie na bledach, nastepnym razem beda leprze

CzapCzap w zimę nie ma problemu i z dźwiękiem i z zużyciem ale latem.....
Piszczą i zuzycie dużo większe a poza tym smród i pył!

Textara nie polecam zkiepścił się jakiś rok temu i teraz to jakość = ETF

Pozdr.

witam
tak sie składa że mam taki kolektorek. i nie tylko bo prawie wszystko do cariny e z 1.6 16 v sedan niestety golas ,
505147386

kupiłem własnie klocki do Avensis firmy Lucas myśle ze nie bedą złe

Lucas nie jest złą firmą ale czsem potrafi piszczeć!
za to ma długą żywotność.

Pozdro.