Zgubiłem kluczyki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i stało się, moje roztargnienie (żona określa je innym słowem, ale go tu nie przytoczę) doprowadziło do tego, że zgubiłem kluczyki, a właściwie kluczyk od auta.
Niby mam drugi, ale jak ten zgubię - to już kaplica.......... Słyszałem,że w caro plusach w kluczyku jest takie ustrojstwo, nazywa się transponder - i jak kod tego transpondera się nie zgadza to dupa blada - auta nie odpalę. Czyli proste dorobienie kluczyka nic nie daje.
Czy już ktoś przerabiał ten problem?
Ratunku !!!!!!!!, jak sie żona dowie ,że to jakiś duży problem to będę miał przechlapane.
Na razie jest opcja - "zostawiłem gdzieś w pracy, jutro ..poszukam, na pewno się znajdzie"

Cytat:
2005-05-22 13:35:53, WFO pisze:
No i stało się, moje roztargnienie (żona określa je innym słowem, ale go tu nie przytoczę) doprowadziło do tego, że zgubiłem kluczyki, a właściwie kluczyk od auta. Niby mam drugi, ale jak ten zgubię - to już kaplica.......... Słyszałem,że w caro plusach w kluczyku jest takie ustrojstwo, nazywa się transponder - i jak kod tego transpondera się nie zgadza to dupa blada - auta nie odpalę. Czyli proste dorobienie kluczyka nic nie daje. Czy już ktoś przerabiał ten problem? Ratunku !!!!!!!!, jak sie żona dowie ,że to jakiś duży problem to będę miał przechlapane. Na razie jest opcja - "zostawiłem gdzieś w pracy, jutro ..poszukam, na pewno się znajdzie"

eeeeee bez jaj.spróbój najpierw dorobic kluczyk.potem bedziesz biadolic....

Cytat:
eeeeee bez jaj.spróbój najpierw dorobic kluczyk.potem bedziesz biadolic....

..widzę, że kolega kawaler, albo żonaty - tylko żona nie korzysta z samochodu

Jako ze moj tata posiada zaklad z dorabianiem kluczy inaprawa zamkow samochodowych to nie masz sie co martwic. Kluczyk dorobnisz w kazdym pozadnym zakladzie. Oczywiscie kluczyk jest z transponderem ktory wspolgra z immobilajzerem w autku. Bez odpowiedniego kodu nie odpalisz auta. Pan w zakldzie poprostu zczyta twoj kod z twojego kluczyka i zaprogramuje nowy . Zadna filozofia. Oczywiscie tylko cena ok 150 zl moze odstraszyc .

weź byle jaki kluczyk aby wchodził do stacyjki a jak przyjdzie co do czego to powiesz, że transponder się zepsuł

a tak na poważnie to gdzieś widziałem dorabianie kluczyków z immobilizerem a jak nie to pojedź do ASO i zapytaj czy może oni dorabiają kluczyki immobilizerowe (ale to chyba do najtańszych imprez nie należy)

zapraszam do mnie. Ja dorabiam takie kluczyki .

Cytat:
Oczywiscie tylko cena ok 150 zl moze odstraszyc

Oj może, może ....
Za niewiele więcej całego Poloneza można kupić - z kluczykami

Cytat:
2005-05-22 15:35:31, WFO pisze:
..widzę, że kolega kawaler, albo żonaty - tylko żona nie korzysta z samochodu

A no kawaler.Nie spoko sorki wiem ,że masz nie lada problem.Nie wiem co bym zrobił na twoim miejscu.No cóż ka żdy wie jakie są kobiety.A jak już uzytkują auto z mężem to jest wiecznie: ty syfiarzu, deska jest cała zakurzona, czemu ten tłumik tak pierdzi, radio działa źle, tylna wycieraczka za głosno pracuje zrób coś z tym.Co robia te smieci w schowku?? wiem bo widze jak mój szwagier cierpi....

Cytat:
2005-05-22 16:01:57, WFO pisze:
Oj może, może .... Za niewiele więcej całego Poloneza można kupić - z kluczykami

No żaden problem u nas 125 zl

A w Warszawce i jej prawobrzeżnych okolicach - ile?
Kto wie?

podjedz na chlodna, niestety numeru nie pamietam. Tam jest dosc duzy punkt, ktory naprawia zamki po wlamaniu i mysle ze klucze tez dorabiaja. Mi tam nowy zamek wsadzili po wlamaniu.

Hurra,
nigdzie nie pojadę. Znalazły się.

W przyrodzie nic nie ginie

Cytat:
2005-05-22 15:35:33, Voy pisze:
Bez odpowiedniego kodu nie odpalisz auta. Pan w zakldzie poprostu zczyta twoj kod z twojego kluczyka i zaprogramuje nowy . Zadna filozofia. Oczywiscie tylko cena ok 150 zl moze odstraszyc .

hola, hola. nie tak szybko.

transponder w kluczyku poloneza (tylko gsi) jest elementem pasywnym i nie da się w samym kluczyku czegokolwiek zaprogramować (odczytać się da).

jak dorabiasz nowy kluczyk z transponderem, to musisz go zaprogramować w immobilaiserze jako nowy kluczyk.

w polonezie można chyba 5 kluczyków wczytać.

do tego służy kluczyk matka (taki czerwony) i nim między innymi wczytujesz po kolei wszystkie kluczyki od nowa zgodnie z całą procedurą podaną chyba nawet w "morawskim".

przy wprowadzeniu od nowa kluczyków najpierw kasowane są z pamięci wszystkie dotyczczasowe kody transponderów, także nawet jak ktoś znajdzie taki zagubiony kluczyk, to nie odblokuje w takim przypadku immobilaisera.

powtarzam, to dotyczy tylko silników z wielopunktowym wtryskiem paliwa w polonezie...

[ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2005-05-23 22:31:49 ]

Cytat:
2005-05-23 22:30:31, Admiral pisze:
hola, hola. nie tak szybko. transponder w kluczyku poloneza (tylko gsi) jest elementem pasywnym i nie da się w samym kluczyku czegokolwiek zaprogramować (odczytać się da). jak dorabiasz nowy kluczyk z transponderem, to musisz go zaprogramować w immobilaiserze jako nowy kluczyk. w polonezie można chyba 5 kluczyków wczytać. do tego służy kluczyk matka (taki czerwony) i nim między innymi wczytujesz po kolei wszystkie kluczyki od nowa zgodnie z całą procedurą podaną chyba nawet w "morawskim". przy wprowadzeniu od nowa kluczyków najpierw kasowane są z pamięci wszystkie dotyczczasowe kody transponderów, także nawet jak ktoś znajdzie taki zagubiony kluczyk, to nie odblokuje w takim przypadku immobilaisera. powtarzam, to dotyczy tylko silników z wielopunktowym wtryskiem paliwa w polonezie... [ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2005-05-23 22:31:49 ]

No to mnie teraz rozbawiles Admi... Jeszcze mi powiedz ze trzeba trzskac drzwiami 5 razy dwa razy mignac swiatlami i raz nacisnac klakson . Mam taka maszynke ktora zczytuje i programuje kluczyki i zaden Morawski (ktory chyba notabene nie ma pojecia o zamkach i kluczykach) mi nie powie/napisze ze sie nie da. Nie da sie kodowac kluczy z Crypto i tzw kodem kraczacym (jak np BMW). Jezeli jeszcze ma ktos jakies watpliwoasci z mila checia odpowiem na pytania

PAX PAX między klubowiczami - obaj macie po trochu racji - z Morawskiego można zaprogramować kluczyki bo to robiłem żeby mieć dwa oryginalne. Dwa zakłady też mi w W-wie dorabiały i programowały złamane kluczyki gdy klient chciał mniej płacić.

Cytat:
2005-05-23 22:48:54, Voy pisze:
... kraczacym ...

kracze to kruk albo wrona... kod może jedynie "kroczyć" (cokolwiek przez to chciałbyś rozumieć).

Cytat:
2005-05-23 23:07:32, JerryP pisze:
PAX PAX między klubowiczami - obaj macie po trochu racji - z Morawskiego można zaprogramować kluczyki bo to robiłem żeby mieć dwa oryginalne. Dwa zakłady też mi w W-wie dorabiały i programowały złamane kluczyki gdy klient chciał mniej płacić.

szczfaniaki... i jak tu w polszczy mieć jakis immobilajzer? każdego rozpracują i przerobią na swoją modłę

Cytat:
2005-05-23 23:44:20, robreg pisze:
kracze to kruk albo wrona... kod może jedynie "kroczyć" (cokolwiek przez to chciałbyś rozumieć).

''
a czy to cos zmienia?? nie wydaje mi sie...

Cytat:
2005-05-24 05:38:44, Voy pisze:
'' a czy to cos zmienia?? nie wydaje mi sie...

Voy Ty dobrze wiesz co zmienia