Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-23 23:59:26 ja mam układ cały zrobiony włącznie z kolektorami ![]() ![]() ![]() na miasto mam załozony tłumik sportowy środkowy, a na wyścigi zakładam typową rurę (przelotówkę) wtedy brzmi jak rasowe WRC ![]() najlepiej jakby Ci to jakaś firma zrobila bo odrazu go zhamują i będą wiedzieć czy to coś dało i ile ![]() nie wiem czy jakoś Ci pomogłem ale tyle z mojej strony ![]() |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-03-24 08:32:40 Cześć HIN, polecam ten artykuł:
http://www.grabowski.com.pl/Wydechy.htm wiem że lubisz eksperymentować, może uda ci się wyliczyć jaki wydech w poniaczu najlepiej założyć. [ wiadomość edytowana przez: mobias dnia 2005-03-24 08:33:31 ] |
![]() speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-24 23:12:32 jeśli chodzi o srednicę to musze ja zmierzyc i Ci podam (nie chce mi sie teraz grazu przekopywać ![]() a co do różnicy jest odczuwalna ![]() ![]() |
![]() HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-03-25 20:58:27 ok, to jak zmierzysz to wrzuć tu albo mi na prv...
To mi wychodzi że jednak lepiej przelot... bez tłumika środkowego... A masz zmienione wałki rozrządu?? |
![]() speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-26 00:28:09 nie, wałki jeszcze są seryjne niestety ![]() |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-04-03 23:36:38 A jaki wydech polecacie, chodzi mi narazie o końcowy i zeby był w miarę cichy i niedrogi. |
![]() PioMan HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2005-04-04 11:53:15 Zgłoś się do Grabowskiego. On ci w miare mądzrze poradzi jak zrobić układ wydechowy, a do tego rozsądnie policzy za hamowanie (jak u niego robisz to bedzie free przed i po). Odradzam firmy które bardziej satawiają na wyglą ( stal nierdzewna polerowana itd.) a mniej na dokladnie przymyslany wydech. No i najważniejsze. Jak ma to dac śmoć to rob to z kolektorem włacznie |
![]() HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-04-04 19:46:56 Niestety nie mam funduszy na razie na robienie całego wydechu włącznie z kolektorem- dlatego na razie ograniczę się tylko do wymiany końcowego. Ze wszystkich testów jakie widziałem wynika że coś tam to daje a najważniejsze- nie ujmuje (za wyjątkiem totalnych przelotów, ale takich nie planuję). A profi wydech z kolektorem zrobię już jak coś niecoś będzie dłubnięty, bo z tego co się dowiedziałem dobry wydech musiał by mieć 2"+ kolektor i dalej rura i końcowy, może mieć też środkowy przelot, a w seryjnym silniku taka konfiguracja raczej odejmie mocy niż doda.
W każdym razie dzięki za wszelki info i jeśli ktoś jeszcze może coś powiedzieć na ten temat- zapraszam do pisania, będzie na później oraz może się przydać innym. Pozdr |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-04-05 11:21:50 HIN, a nie myślałeś o wstawieniu gotowego kolektora rurowego. Z tego co się dowiedziałem to PioMan ma w swoim Accencie taki fabryczny kolektor. Silniki chyba są podobne, co najwyżej może sie nie zgadzać średnica wewnętrzna. Może trzeba iść tym tropem........ |
![]() HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-04-05 22:33:06
Powiem szczerze że nie... Właściwie to nie myślałem wogóle dokładnie o czymkolwiek poza wydechem za kolektorem, planowałem to na później. Ciekawe czy by pasował..... Jeśli odległości kanałów od siebie będą pasowały i dziury na śruby do przykręcenia też to było by to do zrobienia... |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-04-06 10:09:46 Jak sie zobacze z PioManem to się dokładnie przyjrze, ew. wezmę suwmiarkę ![]() |