| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dkorek KIA CARENS Chełmno | 2005-04-05 09:43:04 a jaki to silnik, bo to bardzo ważne |
BUGZ VW Golf Variant GT S ... Leszno | 2005-04-05 09:52:39 mam to samo.
Po zamontowaniu gazu cos takiego nastapilo
silnik to 1.4 wielopunktowy wtrysk wymienione zostaly swiece i kable WN, filtr powietrza ma 3000km sonda lambda jest sprawna. Dzieje sie tak zarowno na gazie jak i na benzynie Stawiam na krokowca. i taraz pytanie bo po odpiwciu tego tutaj oto czegos co na zdeciu przedstawilem silnik gasnie a ponoc mial chodzic sprawnie (tak mi tu ktos doradzil). I czy w razie potrzeby wykrecenia wykrecam te 4 (3 widoczne zielone i jedna w domysle za kablem) srobki? ![]() |
juzeff mkVII 1.6 16v warszawa | 2005-04-05 10:12:06 ja odepniesz sterowanie elektrozaworu wolnych obrotów to bedziesz mial zamkniety by-pass czyli dodatkowe powietrze dochodzace zanim sie silniczek rozgrzeje. w takim przypadku zawsze na zimnym bedzie Ci gasl. |
BUGZ VW Golf Variant GT S ... Leszno | 2005-04-05 10:23:07 no wlasnie czyli to nie jest krokowiec?
bo zostalem poinformowany ze to jest krokowiec a nie to drugie (w prawo od 2ki) zacznijmy moze od tego ze trzeba by mi bylo wyjasnic ktory to krokowiec ten ktory pokazalem na foto czy ten drugi ? bo zdania sa podzielone
zapewne wynika to z tego ze pytalem osob ktore posiadaja 1.6 16v a tam moze wygada to inaczej. |
Rick_3 Leon 1.9 TDI 2001 Bielsko-Biała | 2005-04-05 11:09:16
1. jak zapalasz ciepły silnik to warto wcisnac gaz do polowy. 2. moze to byc wina krokowca a rowniedobrze moze dostawac lewe powietrze (ja tak miałem ) 3 olej w puszce filtra to znaczy ze pluje ci z odmy. powodow moze tego byc kilka: dopowietrzenie skrzyni korbowej masz zatkane albo gorsza sprawa ucieka ci cisnienie z cylindrów. Dobrze by było zebys podał model silnik rok i przebieg auta. i czy masz LPG. [ wiadomość edytowana przez: Rick_3 dnia 2005-04-05 11:10:33 ] |
PUNIU Sympatyk FEFK stary rupiec-odjecha ... 97-200 | 2005-04-05 11:28:53
to w prawo od 2 to jest czujnik polozenia przepustnicy a to co zaznaczyles na rysunku to jest wlasnie krokowiec (to z tylu z wtyczka) i mechanizm sterujacy przeplywem powietrza przy pomocy krokowaca zeby zrobic z tym porzadek to musisz wymyc jedno i drugie gdyz to pierwsze (mechanizm) tez moze sie przycinac z powodu syfu w nim zebranego |