MotoNews.pl
9 Co z tymi Letnimi oponkami ?! (89776/45) - PT

Co z tymi Letnimi oponkami ?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poruszyliście temat kupowania oponek na lato "hurtem" ...
no i co ?!
czy temat zdechł ?
jeśli tak, to co ciekawego pokupowaliście na lato i czy warto było ?

ja np. kupiłem Continental SportContact2 i ... jedzie...ale chyba taki rozmiar Cię nie interesuje ... poczekajmy niech inni użytkownicy się wypowiedzą...

Wiem że w typowych rozmiarach do Fordów mają w OMC Motors zajefajne ceny na opony.

Ja dziś byłem na giełdzie samochodowej i za dwie CONTINENTALKI całkiem zdrowe 175/70 100zł.... więc nie jest źle. Za r14 120zł

Cytat:
2005-04-02 12:18:55, mbanaszk pisze:
Ja dziś byłem na giełdzie samochodowej i za dwie CONTINENTALKI całkiem zdrowe 175/70 100zł.... więc nie jest źle. Za r14 120zł

No to gratuluje - tylko skad wiesz jaki jest stan opasan wewnetrznych tych opon - czy moze nie byly dziurawe i czy ktos ich nie naprawial - a jezeli tak to czy zrobil to dobrze. Sorry ale w temacie opon sie troche znam i juz nie raz widzialem jak ktos na takich calkiem zdrowych oponach przyjezdzal i mowil ze mu kierownica szarpie - bo okazuje sie ze opony sa kwadratowe - jezeli chodzi o opony to tylko nowe najtansze jakie sa polskie ale nowe na pewno beda 100x lepsze od najlepszej uzywki - ale to juz wybor kazdego z osobna.

Jak cos to gościu koło wrocka jest rzetelny co do opon i kół sam się już długo u niego zaopatruje i naprawde nie narzekam . Tani i solidny 15km od wrocka Pęgów. Napewno nie sprzedaje kwadratów ani żadnego szmelcu> Pozdro

Cytat:
ak cos to gościu koło wrocka jest rzetelny co do opon i kół sam się już długo u niego zaopatruje i naprawde nie narzekam . Tani i solidny 15km od wrocka Pęgów. Napewno nie sprzedaje kwadratów ani żadnego szmelcu> Pozdro

a może mówisz o tym W KOTOWICACH???? bo w pęgowie nie kojażę żeby ktoś opony sprzedawał a może nie wiem??:>

Zamówiłem dziś w Katowicach nowe Fuldy Diadem robione w Niemczech za 130zł za sztukę (175/70/13), co sądzicie o cenie oraz o samych oponkach ?? (może jeszcze uda mi się zmienić na coś innego (np. Kormorany są po 113zł/ szt) ??

[ wiadomość edytowana przez: aeste dnia 2005-04-03 17:17:36 ]

Cytat:
2005-04-03 17:17:12, aeste pisze:
Zamówiłem dziś w Katowicach nowe Fuldy Diadem robione w Niemczech za 130zł za sztukę (175/70/13), co sądzicie o cenie oraz o samych oponkach ?? (może jeszcze uda mi się zmienić na coś innego (np. Kormorany są po 113zł/ szt) ?? [ wiadomość edytowana przez: aeste dnia 2005-04-03 17:17:36 ]

Co do fuld robionych w niemczech <- to za bardzo bym sie tym nie sugerowal bo koncern ma fabryki na calym swiecie i rozne rozmiary sa produkowane w roznych fabrykach ( w jakiej 175/70/13 to nie wiem) ale na pewno pisze to na oponie gdzie byla wyprodukowana. Co do ceny to calkiem niezla - jezeli sa to nowe opony - taniej chyba ich nie kupisz nawet na opony.com. Sam bieznik to zadna rewelacja tzn. da sie jezdzic - ale nie poszalejesz generalnie dobry wybor - taniej moglbys kupic jedynie baruma lub debice moze olsztyn - w kazdym badz razie milego jezdzenia.

A ja zakupiłem BARUM Brilantis za 117zł/szt nówka 175/70R13 jak narazie fanie się jezdzi

Cytat:
2005-04-03 22:18:52, marcin_op pisze:
A ja zakupiłem BARUM Brilantis za 117zł/szt nówka 175/70R13 jak narazie fanie się jezdzi

Heh.... Na 13stki to cena oponek jest zajefajna... Ja za 16stki dalem 320 zl/szt (Pirelli P Zero Nero) i dodam ze byly na sporej promocji...
Ale nowa opona to nowa opona.... Na to nie chcialem zalowac..

Ja kupilem Barum Bravuris 186/60/14 i tez sa spox... 160 zeta za szt. tylko cos nie chca piszczec :-/ ...

Ja kupiłem dwa lata temu pirelli p5000 kierunek 202 PLN za sztukę 14" nówki ale też z tymi piskami to nie bardzo za to woda im nie straszna dobrze sie trzymają a i na suchym jak po szynach chodzą

A co powiecie na stronę www.opony.pl ? Oponki przywożą pod drzwi i ceny są naprawdę atrakcyjne. Przeszedłem przez to w zeszłym roku i nie narzekam. Kiedyś zawsze kupowałem co roku używane oponki ale przyszedł czas, że dorosłem do nówek i wiem, jaka jest różnica w używaniu. Pamiętajcie - gumy są jednorazowego użytku

Ja w tym roku przerobilem OPONY.COM Ceny sa zadowalajace np.za dunlop sp sport o1 chccieli 209 pln, a w sklepiemin 260 pln(ale nie trzeba placic za zalozenie). Ja zamowilem sobie uniroyal raily 550 (co sadzicie o tej firmie i tym modelu?) i niestety zalamka. Juz mialem wszystko poustawiane, potwierdzone i wogole. tylko czekac na konkretna godzine. W koncu doszly z DWU dniowym opoznieniem, ale to jeszcze po mnostwie telefonow i nerwow-za obsluge klienta zaje....minus!!!!!
A opony jak narazie nie najgorsze, tylko wydaje mi sie, ze powyzej 100 kmh halasuja ciut za bardzo! Rozmiar 195/50 r15

ja zanabylem dunlop sp sport 01 w opony.com za 199pln/szt. doszly po 2 dniach od zlozenia zamowienia, czyli terminowo. w serwisach oponiarskich od 250 do 270pln/szt i w wiekszosci nie chcieli zakladac za darmo, tylko jedna firma oferowala darmowe zalozenie - tu cena opony 270pln. ja przelozylem swoje gumki za 60pln, wiec jestem co najmniej 180pln do przodu.
reasumujac: polecam opony.com
ps. troszke zaluje, ze od razu wiecej ludzi nie zareagowalo na moja propozycje wspolnego zakupu opon, bo mysle, ze bez problemu wytargowalbym spory upust.
pozdr

a jak jakos zauwazyłem, ze na www.baloon.pl ceny są jeszcze bardziej atrakcyjne niz na opony.com

Cytat:
2005-04-05 21:25:39, marcin_op pisze:
a jak jakos zauwazyłem, ze na www.baloon.pl ceny są jeszcze bardziej atrakcyjne niz na opony.com

to zalezy jaki model. jedni robia promocje na jeden model, drudzy na inny. moje dunlopy na baloonie byly 27pln drozsze niz na opony.com, a z kolei RainSporty byly na baloonie sporo tansze.
po prostu po podjeciu decyzji co do modelu trzeba zorientowac sie w cenach w roznych firmach.
ja na poczatku nie chcialem kupowac w internecie, ale czysta kalkulacja - po zbadaniu rynku - przekonala mnie do tego.

a może ktoś może się wyrazić na temat opon WANLI? czy znacie ten produkt?
jeśli tak to czy wart jest zakupu. Zdaje się że oponki nie są zbyt popularne w polsce ale może ktoś się na nich poznał