| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2005-05-19 20:29:41 Zaczne od tego, ze chcialem uzyskac porade na naszym forum bo temat byl jak dla mnie ciezki szczegolnie odnosnie opon. Rozumiem , ze jast za malo uzytkownikow i musialem sam porobic proby zeby stwierdzic co i jak, ponizej opisuje efekty.
Udalo mi sie zakupic okazyjnie nowe felgi 15 (poprzednio byly seryjne oryginalne 14 z oponami 195/60 R14 juz wytarte) ET40 takie wydawalo mi sie najlepsze do tego auta. Zakup uzywanych felg nastrecza duzo problemow poniewaz w lantrze jest nietypowe osadzenie piasty ( czyli wielkosc lozyska) jest dosyc duza zazwyczaj wieksza o okolo 1 -2min od normalnie produkowanych felg. Teraz co do opon chcialem zakupic koniecznie jakies 195/50 R15 ze wzgledu na cene (koszt najtanszej do dobrej 160-220) ale kalkulator ktory przeliczal mi rozmiary pokazywal ze lepiej by podeszly opony 195/55 R15 ktorych cena jezst zdecydowanie wyzsza a profil niewiele wiekszy( najtansza 220zl wzwyz). Mialem dosyc duzy problem. I zrobilem tak ze przelozylem z drugiego auta opone wlasnie 195/50 r15 na nowe felgi z lantry i zalozylem na auto bo chcialem zobaczyc jak wygladaja. Opinia: fatalnie za duza przestrzen miedzy nadkolem a kolem, byloby konieczne obnizanie co odpadalo..... wiec oponki 195/50 odpadly a bylby tansze... ;-( Zakupilem oponki 195/55R15 i mysle ze jest ladnie , fajna szeroka guma z duza w miare felga no i profil tez jest oki. Ladnie wypelnia nadkole bez jakis duzych dziur no i prowadzenie fajne. I pomyslec ze zmienilem tylko profil z 50 na 55 ale jakie to bylo istotne!!! Ponizej foto:
I jakie opinie? |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-05-19 20:45:21 Przyznam, że na zdjęciach dość fajnie to wygląda, ale chciałbym zobaczyć na żywo . Przyjeżdżaj na ATS w Pile, to wtedy realnie ocenimy wygląd. |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2005-05-19 20:57:37 Mysle , ze bedzie ciezko na codzien jezdze swoim cifem, ale gdzies na jakims spociku w kato czy okolicach nie ma problemu. |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2005-05-19 21:05:51 ekstra
wyglada jak nalezy fajne szerokie oponki ladny wzor alufelg ogolnie ta lantra fajnie zrobiona a to w tle to chyba Giszowiec
pozdrawiam |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2005-05-19 21:43:47 noras: widze ze dobrze zorientowany jestes skad wiedziales???
a to moja niunia
![]() |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2005-05-19 21:45:03 Supcio felgi i ogólnie cały wyglad Lantry - to mi sie podoba!! 5.06 chcemy sie spotkac w Krakowie - może wpadniesz?? - zapraszam do topicu "Małopolska"
Ps. I Ty jeszcze nie opisałeś swojego wozu na stronie!!!!!! Zapraszam do zapisania sie do klubu [ wiadomość edytowana przez: Witek dnia 2005-05-19 21:47:19 ] |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2005-05-19 21:46:13 witek: yy a gdzie go mam opisac, bo w sumie lantra mamuski, a moj jest cif ale dbam o nie podobnie -czytaj fele wyglad itp....
kruca fuks moge byc ale nie lantra, w kato moge nia podjechac ale nie w kraku, moze hondziawka podlece, choc wtedy mam imprezke grilowa zobaczymy, musze poczytac posta gdzie to w kraku jest..... [ wiadomość edytowana przez: Toms dnia 2005-05-20 17:46:41 ] |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2005-05-19 21:57:15
ehh znam to miejsce bywalem tam swego czasu w poblizu bo moja dziewczyna tam mieszka niedaleko przejezdam tam bardzo czesto czasem spaceruje zawsze mnie zastanawialo kto mieszka w tych domach bo podoba mi sie tam to prywatne domy ? pozdrawiam |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2005-05-19 22:21:15 domki prywatne, okolica fakt ze piekna, szkoda ze juz sie tam nie mozna wybudowac ;-( sam bym chcial dom w parku i tak blisko miasta. Jak bedziesz sie gdzies krecil w okolicy i bedziesz widzial moje auto to podejdz i popros Tomka, zreszta czesto cos dlubie na zewnatrz ;-D
Ciesze sie ze innym tez sie podobaja fela wygladaja na duze w porownaniu z tymi z civica a to tez 15. |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2005-05-20 09:14:30 Fele calkiem sympatyczne ale hondzia bardzo mi sie podoba |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-05-20 09:32:16 hehe dobrze że ktos to napisał przede mna bo Modowi forum Hyundaia nie wypadało chwalić Hondy a ta naprawde wygląda bardzo NICE
a felgi w lantrze tez bardzo dobrze sie prezentują tylko ja osobiscie jeszcze bym glebe zapodał ale to już skrzywienie psychiki jest a ze jeździa nią mama Toms'a więc musi byc wygodnie |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2005-05-20 17:43:27 Oki w narcyzm nie popadlem - ale i tak jestem jakos zwolennikiem hondzi, sa jakos lepiej wykonane w srodku niz Hyunadaie, mojej mamie podobala sie linia Lantry wiec kupila i ma ja od nowosci z przebiegiem 70tys a rocznik 98 - dobra jest....
Mac TB:hmm wydaje mi sie ze nie ma problemu ze znalezieniem borbetow chociazby na allegro w 16 zalezy do czego to.... Dla ciebie fotki mojej poprzedniczki, ehh byla piekna.... mysle ze o ten model ci chodzilo, obecna mam moze z miesiac
speedmaster: oczywiscie, nie moge mamusce znizac furki wiec musialo byc na 55 a nie 50. cif obowiazkowo obnizony eibachami -35 no i kapciuszki 195/50 r15 (zaczynam szukac 16) chociaz jak policzylem ze musze dolozyc z profilu 50 na 55 po 60zl od gumy czyli wychodzi 240 to dolozylbym jeszcze tropszke i bylaby zawieszka-ale coz nie dalo sie mamuski przekonac, pukala sie po glowie
oddi: no civici coupe 6gen tez sa jeszcze w pl egzotykiem , tylko przod taki jak w 3d, lampki tylne sa sciagniete z usa bialo czerwone wczesniejsze mialy pomaranczowe wstawki. Zalozylem je z tydzien temu.
Ogolnie to sciagam graty z usa no i teraz wlasnie jakis kolektor wydechowy trza zapodac plus jakis wydeszek i dolocik zeby dzwignac z 15km. Coz moge dodac - ja jestem zakrecony na punkcie Hond tu sa linki do moich stronek: Obecny Civic Coupe 6 gen Poprzednik Civic 3D 5 gen[IMG][IMG] [ wiadomość edytowana przez: Toms dnia 2005-05-20 17:44:19 ] [ wiadomość edytowana przez: Toms dnia 2005-05-20 17:49:34 ] |