Klimatyzacja - omega b - z jednej strony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, kupiłem nie dawno omege b i mam problem dot. klimatyzacji. Mam klimatronic i chłodzi mi tylko lewa strona, pasażer na ciepły nadmuch. Spotkał się ktoś z podobną sytuacją ?
Pozdrawiam

Niewiem sprawdz ja wsenatorzeterz mam 2 strefowke i tam za cala impreze z temperatura odpowiada taki silniczek ktory otwiera o odpowiednia wartosc ta klape

Cześć!
A może by tak dzień dobry!

No wiec dzien dobry
Dzisiaj troche na wstecznym chodze wiec jak cos zlego to nie ja

Dzień dobry, stosuję zwrot "witam" rownoznacznie z "Dzień dobry", ale nie sprawi mi problemu żeby przy następnym poscie w ten sposób witać się z szanownymi członkami klubu.

Dziękuję za pomoc.
Do zobaczenia.

Po paru wstępnych wymianach ciosów , warto, żeby ktoś coś powiedział dotyczącego tematu, ja z racji braku jakiejkolwiek klimy w swojej omie niestety nic nie umiem doradzić. Jedyne co mi się nasuwa poprzez analogię do zwykłego systemu wentylacji, to może uszkodzenie systemu klap, dmuchawa jest wspólna,więc jeśli działa na jednej stronie, to nie to, raczej problem jakby w otwarciu jakiejś przeslony. A co na to klimatronicy?

Sprawa wygląda tak, że lewa strona działa bez zarzutu (chłodzi, grzeje) a z prawej zawsze leci gorące ...

Już wszystko jasne. Tak jak któryś z kolegów pisał, uszkodzony był przewód od silniczka regulującego klapki (wyrwana wtyczka).
Wymiana na nowy pomogła we wszystkich usterkach.
Pozdrawiam.
Znów zadowolony świeży użytkownik besti

Czołem,
Czy możesz opisać gdzie jest ten silniczek ? A drugie pytanie to czy ktoś wie jak klimatronic mierzy temperaturę pracując w trybie auto, tzn gdzie jest czujnik.
Pozdrawiam
Piotr

Cytat:
2005-04-21 11:01:02, p123 pisze:
Czołem, Czy możesz opisać gdzie jest ten silniczek ? A drugie pytanie to czy ktoś wie jak klimatronic mierzy temperaturę pracując w trybie auto, tzn gdzie jest czujnik. Pozdrawiam Piotr

Czujnik temperatury jest tylko JEDEN , centralnie nad przyciskami sterowania ECC, za tym małym wachlarzykowatym "grillem". Plus czujnik nasłonecznienia, na podszybiu z przodu.

pozdr, Robert

Dzięki,
Ten czujnik nasłonecznienia topewnie taki czarny grzybek na środku tuż przy szybie. Pytam bo odnoszę wrażenie że automatyka przestała działać - ustawiam 21 stopni a klima ciągle wieje zimnym powietrzem zaś przy 23 stopniach robi się za ciepło. Siłą rzeczy nasuwa się rozwiązanie : 22 stopnie, ale wtedy gdy podnoszę temp. z 21 na 22 to ciągle wieje zimno a jak schodzę z 23 na 22 to wcale się nie ochładza. Pamiętam że całkiem niedawno każdy skok o 1 stopień w dowolną stronę skutkował reakcją klimy
Piotr

moze czujnik styka sie z plastikiem konsolii stąd te jaja

Witam
Nie odpowiem gdzie jest ten silnik dokładnie, ponieważ robił mi to znajomy z warsztatu. Pozdrawiam