>125p< świstanie, gwizdanie... co to jest...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przy jezdzie towazyszy gwizd, swist.. sam nie wiem jak to nazwac...
dzwiek jest ciagly i zaczyna sie przy predkosci 25-30km/h im wolniej tym mniej go slychac

co dziwne ze nie wystepuje to zawsze, przez ostatnie 3 dni wogole tego nie bylo, dzisiaj czesto sie pojawialo,

nie mam pojecia co to jest? dzwiek kojazy sie ze schodzeniem powietrza , poczatkowo kojazyl mi sie z syrena... ciezko wytlumaczyc o jaki dzwiek chodzi...
moze jak bede mial dktafon to nagram i wrzuce

najgorsze ze nie wiadomo skad jest dzwiek, wydaje sie ze z przodu ale nie mozna byc pewnym...

moze ktos mial copodobnego..

Kiedys wypadłem z okna, i wtedy też mi towarzyszył taki świst. Nie wiem jak to wytłumaczyc, ale im szybciej spadałem, tym świst narastał. Szkoda, że nie miałem dyktafonu, bo bym wam nagrał........
No nie wiem jak to wytłumaczyc....

Mimim zdaniem to turbina zajechana,tak to jest jak sie jezdzi na tanim oleju i po upalaniu nieschladza turbiny...kanty tak maja,czastem turbos gwizdnie,swistnie a pozniej robi dwa razy puk puk i nima,komornik przylazl menda jedna i sobie odjechalem kancina na parking zeby go zydowi spylicza dwa kafle. Z turbinami to trzeba uwazac,zwlaszcza jak sie ma silnik 5.7 biturbos to lipa po maxie jest...

szyby se podomykaj...

Ja miałem kiedyś takie wyczepiste lusterka w kancie ze przy 80 sie składały...i szumu nie bylo zadnego..

znalezliscie temat do zartow

ciezko jest wytlumaczyc o co chodzi i konkretnie jaki to dzwiek..

jak nie mozecie pomoc to po co wogole piszecie .. ciekawe co by bylo jakby u was tak sie dzialo..

Cytat:
2006-03-20 20:19:17, mola pisze:
znalezliscie temat do zartow ciezko jest wytlumaczyc o co chodzi i konkretnie jaki to dzwiek.. jak nie mozecie pomoc to po co wogole piszecie .. ciekawe co by bylo jakby u was tak sie dzialo..

zrob sobie probe...pozaklejaj plastrem uszczelki przy szybach bocznych i zobacz czy szumi.

PS Kant to taki woz ze rozrywa powietrze

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2006-03-20 20:21:49 ]

Cytat:
PS Kant to taki woz ze rozrywa powietrze

...przecinak taki znaczy się

A moze masz wentylator wlaczony i liscie go hamuja?? Na serio to przyczyn moze byc masa,poki auto jezdzi w jednym kawalku(nie jak to zrobil rino,ze kupil w kawalkach)to ja bym sie nieprzejmowal taka pierdolka.
Miejsce zamieszkania nam tez duzo pomoze jesli chcesz naprawic swoj woz.Mieszkasz na wsi czy w miescie??

czyli mam czekac az cos mi sie zepsuje...

Ja stawiam na linkę prędkościomierza, miałem tak kiedyś w maluchu. Świstała, aż się urwała

Sa 2 wyjscia-pierwsze wsluchiwac sie uwaznie skad to gwizdze,swiszcze itp.
A najprostszym wyjsciem z sprawy moze byc miejsce zamieszkania-jak to jest wiec to moze naj zwyczajniej myszaki sobie zrobily male mieszkanko w fotelach albo w bagazniku(patrz moj przyklad-Skoda) Czlowiek pozniej musial z odkurzaczem i pulapka ganiac po aucie za myszami Takie male stworzonko a tyle potrafilo nabrudzic,nawygryzac i sie najeczec

Dobra...ja ze swojej strony moge jak najpowazniej powiedziec tak...domniemam ze masz kanciora...i do jest swist z wydechu wg mnie na 100%...z tym ze nie potrafie Ci powiedziec skad to jest bo czasem to w niektorych kantach slysze...ale co ciekawe moj ojciec jak bylem maly [czyli z 13 lat temu] mial fiata 131 supermirafiori dieselka bodaj 2,4 litra...i tez przy nizszych predkosciach skubaniec tak charakterystycznie gwizdal!! nie wiem...moze fala akurat w niektorych wydechach wchodzi na takie czestotliwosci [nie znam sie na falach]..ale moze to to...tyle z mojej strony!

[ wiadomość edytowana przez: ulik87 dnia 2006-03-20 21:45:35 ]

może alternator

Cytat:
2006-03-20 20:19:17, mola pisze:
znalezliscie temat do zartow ciezko jest wytlumaczyc o co chodzi i konkretnie jaki to dzwiek.. jak nie mozecie pomoc to po co wogole piszecie .. ciekawe co by bylo jakby u was tak sie dzialo..

Dobrze, że nasz nowy kolega podszedł do problemu na luzie - dobrze wróży to na przyszłość. Bo widzisz tutaj jest pare osób ze specyficznym poczuciem humoru .
BTW - lepiej pokaż jakies fotki co tam masz za pojazd to prendzej ktos pomoże .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-03-21 10:28:04 ]

Uszczelka pod gaźnikiem???U mnie byla mala dziurka a gwizdało ze hoho!! POZDRAWIAM obmacaj uszczelke na właczonym motorze i zobaczysz czy to to.

Cytat:
2006-03-21 19:24:31, kgorka pisze:
Uszczelka pod gaźnikiem???U mnie byla mala dziurka a gwizdało ze hoho!! POZDRAWIAM obmacaj uszczelke na właczonym motorze i zobaczysz czy to to.

OT-witam kolejnego furiata z okolic Jakos tak wypadlo,ze dopiero za pomoca tego posta zauwazylem forumowicza z pobliska
Poka przy okazji jakie foto swojego kanciaka

HEMIGTX dopiero teraz odpisuje ale nie wiem czy o te Gierałtowice ci chodzi hehe są tez inne. POZDRAWIAM

Tez mialem taki przypadek gwizdu ostatnio I sam dalej nie wiem co to!!