MotoNews.pl

Dywaniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos sie orientuje co to jest metoda FLOCK? Moze ktos sie zna. Chce sobie zakupic dywaniki i znalazlem na allegro goscia co robi indywidualne napisy na dywaniku KLIK cena srednio tania, ale robia prawie wszystko co chcesz. Ale boje sie ze ten napis bedzie naniesiony jakas farba czy cos, ktora z czasem skruszeje i po poprostu odpadnie. Wolalbym zeby napis byl wyszyty. Zna sie ktos na tym?

To jest tzw flokowanie. Karaś ma tak deskę zrobioną.

Cytat:
2005-04-07 14:27:53, Focus86 pisze:
Czy ktos sie orientuje co to jest metoda FLOCK? Moze ktos sie zna. Chce sobie zakupic dywaniki i znalazlem na allegro goscia co robi indywidualne napisy na dywaniku KLIK cena srednio tania, ale robia prawie wszystko co chcesz. Ale boje sie ze ten napis bedzie naniesiony jakas farba czy cos, ktora z czasem skruszeje i po poprostu odpadnie. Wolalbym zeby napis byl wyszyty. Zna sie ktos na tym?

pojdz do pierwszego lepszego markeu i obejrzyj sobie dywanik z napisem "TUNING" - zobaczysz czy to ci odpowiada. Podejrzewam ze to jest tak samo robione...
To jest napis wysięty z mechatego materiału na jakims ploterze i przyklekony termicznie lub nie termicznie do dywanika...

ten facet co sprzedaje napisal mi tak:
Cytat:
metoda flock to na specjalnym kleju lampą elektrostatyczną nanosi się
strzyża

w sumie nic z tego nie zrozumialem, a jak pisalem to prosilem zeby ladnie wytlumaczyl szaremu czlowiekowi...

Pod odpowiednia temp. nanosi ci "włoski" dywanu na podkład... coś jak malowanie pistoletem ale zamiast farby masz włoski (nitki)

i co trwale to jest? Wyciera sie czy nie? Jak to reaguje jak dostanie wody? (pranie lub po prostu mokre buty)

Cytat:
2005-04-07 19:27:59, Focus86 pisze:
i co trwale to jest? Wyciera sie czy nie? Jak to reaguje jak dostanie wody? (pranie lub po prostu mokre buty)

no najzwyczajniej w swiecie bedzie sie wycierac...jesli chcesz znac moje zdanie na ten temat to...dauj sobie szkoda kaski

Cytat:
2005-04-07 19:27:59, Focus86 pisze:

Powiem ci tak, moj Tata miał podobne w samochodzie, po pierwszym miesiacu napisów juz wogole nie było a dywanik sie zeszmacił i pogiął...

w niedziele ruszam na zeran musze je pomacac i zobaczyc

Cytat:
2005-04-07 17:16:43, Grzech pisze:
To jest tzw flokowanie. Karaś ma tak deskę zrobioną.

karaś ma pokrytą materiałem i niewiele ma to wspólnego z flokowaniem.

sam chciałem tak zrobić, bo za flokowanie firma w warszawie zażyczyła sobie 500 zł.

kumpel zamówił sobie takie dywaniki na allegro i powiem szczerze, ze wyglądało żałośnie...

Cytat:
2005-04-07 19:57:41, Admiral pisze:
karaś ma pokrytą materiałem i niewiele ma to wspólnego z flokowaniem. sam chciałem tak zrobić, bo za flokowanie firma w warszawie zażyczyła sobie 500 zł. kumpel zamówił sobie takie dywaniki na allegro i powiem szczerze, ze wyglądało żałośnie...

Mi mówił, ze to jest deska flokowana, a nie oklejona materiałem. Tak samo jak boczki.

Cytat:
2005-04-07 20:09:26, Grzech pisze:
Mi mówił, ze to jest deska flokowana, a nie oklejona materiałem. Tak samo jak boczki.

w opisie ma "...nakładana welurem..."

może to mnie zmyliło.

ooo a wlasnie. A na allegro sa jeszcze dywaniki welurowe, warte czy nie warte? bo te z tym napisem z poryplenu czy jakos tak