Głośniki, gdzie te kable???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
problem jest nastepujacy: essi mial biedne radio po kilku helmutach, wiec przyszedl czas na montaz blaupunkta. No wiec wyrzucam stare radio i zaczynam podlaczac nowe, a tu niespodzianka...w aucie sa 4 glosniki a tylko dwa kable dochodza do radio. kiedy podlaczylem te dwa wyjscia okazalo sie ze graja 4 glosniki, ale 6te dwa tylne jakos cichutko ze ich prawie nie slychac. teraz pytanie: czy te glosniki (przod i tyl) sa w ktoryms miejscu auta zmostkowane??
Z gory dzieki za odpowiedzi

Jak jest w twoim autku to nie wiem , ale normalnie instalka jest na 4 oddzielne głośniki (nawet jak ich nie ma - tak jak w mojej kombicy)

To zalezy jak było seryjnie.W moim essim były seryjnie tylko głośniki z przodu.Poprzedni właściciel poprostu przeciął przewody idące do głośników z przodu i podłączył tył. Sprawdx ile wyjść miałeś w poprzednim radyjku.Ja miałem fordowskiego Traffica 3000 a on ma tylko wyjście na 2 głośniki.

chyba zrobie tak, ze pojde po kabelkach od tyłu rozkrecajac wszystko i poloze nowe przy okazji

mag a ty masz w swoim kombi kable na 4 glosniki??
jak mozesz to powiedz mi gdzie moge znalezc kable ktore ida na tyl samochodu bo bede podlaczal glosniki z tylu

ja seryjnie w sedaniku miałem 2 głośniki ale kable do tyłu były podciągnięte i schowane za tapicerą.