Flokowanie deski w samarze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ciągu najbliższych dwóch tygodni mam zamiar wsadzić w samarę klatkę, wtedy będę wiedział jak dociąć deskę rozdzielczą. A wtedy nakładka i daszek zegarów wędrują do flokowania - koniec z deską odbijającą się w szybie. A że jest to problem wszystkich samar, polecam. Wygląda to efektownie, spełnia swoje zadanie. Koszt nawet nie jest jakiś powalający, choć domyślam się, że dla niektórych niemały, ale wraz z wysyłką powinno się toto z zapasem zamknąć w 300 zł. Ból polega na tym, że najpierw trzeba ściągnąć deskę rozdzielczą, co jest upierdliwą operacją.

Ja będę tę operację wykonywał w Fomenie (www.fomen.tk), ale wiele sportowych serwisów oferuję tę usługę. Rzecz w tym, że fomen jest tani

Jak już będę miał w łapskach gotowe elementy, to się pochwalę, może uda mi się jakieś zdjęcia wrzucić.

A co to jest to "flokowanie"... że tak się - ujawniając swoją żenująca nieznajomość tematu - zapytam?
Czy to jakieś profesjonalne zmatowienie?
Czy to faktycznie aż tak bardzo przeszkadza niematowana deska rozdzielcza w aucie? Ja do tej pory nigdy nie zwróciłem na takie coś uwagi... a jeździłem już kilkoma autami w swej mniej lub bardziej geriatrycznej przeszłości. W nieŁAdnym nieGolfowym samochodzie mam oryginalnie taką matową nakładką nad zegarami (część deski rozdzielczej jest matowa) i zastanawiałem się do tej pory po kiego producent takie coś czarnego, niemiłego w dotyku, trudnego do ścierania kurzu i brzydkiego z wyglądu zamontował w dość zgrabną poza tym deskę... Teraz już się zaczynam domyślać, ale nadal uważam to za zbędną rzecz... Nigdy mi nie przeszkadzała neizmatowiona deska.
Ale chętnie zobaczyłbym efekt w postaci matowej deski w Samarce.

Flokowanie to normalna praktyka w sporcie samochodowym. Flock to materiał przypominający trochę zamsz. Pokrywa się tym deski w rajdówkach, wyścigówkach. Przykładowe zdjęcia są na fomen.tk, w dziale "sklep" => "Flokowanie".
Mnie odbijające się słońce doprowadza do szału. Zarówno w ładzie, jak i w moim Renault 19 (tam jest już totalna tragedia - nie ruszam się w trasę bez czarnej szmatki, ktorą kładę sobie nad zegarami).

Wszystko stąd
FLOKOWANIE
Wykonujemy profesjonalne flokowanie desek rozdzielczych i nie tylko (czyli pokrywanie deski specjalnym matowym materiałem anty-odblaskowym) całkowicie eliminującym odbicia światła na przedniej szybie samochodu.
Kolor floka: czarny
Czas wykonania: do 14 dni
Przykładowe ceny:
CC-SC 120PLN!!!
Astra / Kadett 300 zł
Chętnych wykonaniem usługi prosimy o przysłanie elementu do flokowania.
Cena innych elementów do uzgodnienia.
Flock jest technologią elektrostatycznego nanoszenia strzyży tekstylnej na różnego typu materiały, takie jak: tekstylia, papier, drewno, masy plastyczne, metal, tynki, szkło, beton, gumę i inne.

Hmmm... taki "misiu" na desce może nawet w miarę ciekawie wyglądać... Tylko, czy to nie zacznie szybko... linieć .