Wolne obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!
Mam prolem bo z przewodu podłączonego do silniczka krokoweggo nie wychodzi żadne napięcie!Czy ktoś wie co może być tego przyczyną???
Przez to właśnie becia nie chce chodzić na wolnych obrotach!

do silnika krokowego nie dochodzi ciągle napięcie. napięcie pojawia się krótkotrwale w celu zwiększenia lub zmniejszenia przekroju kanału obejściowego przepustnicy. gdyby cały czas pojawiało sie tam napiecie silnik non stop by sie kręcił. silniki krokowe mają to do siebie że natychmiast reagują na pojawienie się napięcia, dzięki temu sa stosowane do takich właśnie szybkich regulacji. żeby sprawdzić napiecie należałoby podłączyć żarówkę, lub miernik wychwytujący szybkie zmiany napiecia, z pamiecią wartości najwyższych i najniższych. w instalacjach wtryskowych występują dwie wartosci napięć: 12V lub 5V.
pozdrawiam

Też miałem problem z wolnymi obrotami. Ale przeczyściłem ten silniczek czy jak to sie nazywa dokładnie i wszystko chula. Ponoć zawsze tam sie dużo syfu zbiera. Jakiś WD40 czy coś podobnego. Nowe ponoć dużo kosztuje (BOSCH), tak mi w serwisie mówili.

Miałem ten sam problem! U mnie okazało się że regulator ciśnienia na listwie wtryskowej był skopany(przerwana membrana).Działa on na podciścienie.u mnie w e34 znajduje się z przodu silnika po środku na wysokości wtrysku- dochodzi tam czarny wężyk-ściągnij go.Jeżeli bedzie zerwana membrana poleci z niego paliwo.a wtedy tylko wymiana.