MotoNews.pl
1 Warszawka znajomego - kolejny klasyk odnowiony :) (113949/5) - PT

Warszawka znajomego - kolejny klasyk odnowiony :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam... jak w temacie :
Warszawa 203 z 65 roku , zżarta w drobiazgi po 2 latach cieżkich prac wygląda TAK:

Ja tez troche sie dolozylem - sprzedalem 4 nowki sztuki chromowane dekle... jeszce z metkami

zareklamowali mnie

piekna! i kolorek wlasciwy. respekt!

ach...

super gratuluje

Cytat:
2005-09-12 12:27:12, Maciekk203 pisze:
zareklamowali mnie

Widzisz Maciek, nie tylko na lowriderze wklejają cudze fotki
Tak czy inaczej gratuluję pieknie odrestaurowanego samochodu, a przede wszystkim wytrwałości.
Napisz może coś więcej o tej swojej ślicznotce, wielu tutaj zgromadzonych chetnie by o niej coś się dowiedziało

piękna co tu więcej mówić...

Tylko pogratulować auta i wytrwałości

Cytat:
2005-09-12 20:37:39, MARKHEIM pisze:
Napisz może coś więcej o tej swojej ślicznotce, wielu tutaj zgromadzonych chetnie by o niej coś się dowiedziało

Otóż to nawet w formie artykułu jakie istnieją już - np TEN >>>

Cytat:
2005-09-12 20:37:39, MARKHEIM pisze:
Widzisz Maciek, nie tylko na lowriderze wklejają cudze fotki Tak czy inaczej gratuluję pieknie odrestaurowanego samochodu, a przede wszystkim wytrwałości. Napisz może coś więcej o tej swojej ślicznotce, wielu tutaj zgromadzonych chetnie by o niej coś się dowiedziało

akurat zdjęcie wkleił dobry znajomy , który sie pytał czy może wrzucić na forum....tylko ja nie wiedziałem że będzie to tutaj... a on nie wiedział że ja tutaj czasem zaglądam

Ów samochód jest egzemplarzem z 65 roku który znajdował się w rękach mojej rodziny od nowości...Została ona wyrejestrowana(czasowo) w 80 roku i do tamtej pory praktycznie nie jeździła, była przepychana z obory , do stodoły a potem pod chmurke. W porównaniu z innymi autami ten egzemplarz był bardzo znacznie sparciały ale za to był kompletny
Zabraliśmy się za nią w sierpniu 2003 roku
Mój ojciec jako profesjonalny blacharz podjął się zrekonstruowania auta co niewątpliwie mu sie udało. W przeciągu 2 lat remontowania zgromadziliśmy większość części które należało wymienić(w tym takie rarytasy jak nowy przedni zderzak,elementy tylniego, całe oświetlenie, lusterka)przyjeżdżały one z całej Polski (pół poczty i obsługa banku już wie że "Ci" mają Warszawe)
Obecnie remont wkroczył w ostatnią faze >ostatnie elementy wykończeniowe a potem tapicerka
potem bedziemy poprawiać pewne detale
Auto nie jest oryginalne w 100% posiada gaźnik od żuka i listwe nad tylnią rejestracją własnego pomysłu która mam nadzieje bedzie sie dobrze komponować z samochodem
Tapicerką też zajmie się nie byle kto > Człowiek który robił wnętrze międzyinnymi w samochodzie pana Roberta Brykały(Robi200)

Narazie tyle... troche to chaotycznie napisałem i nie wszystko ale napewno jeszcze będzie na to czas

[ wiadomość edytowana przez: Maciekk203 dnia 2005-09-13 00:36:04 ]

Gratuluję wytrawałosci. Pragnę dodać, że w Nowinach także jest (heh niedawno się dowiewdziałem, a raczej widziałem) taki fan wa-wy. temu gościowi jeszcze w sumie został lakier. GRATULACJE

warszawa jak warszawa...

Maćku, powiem ci szczerze co mi się tylko nie podoba w tej Twojej Warszawce (zresztą nie tylko w Warszawach, ale we wszystkich samochodach), a mianowicie felgi w kolorze nadwozia. Ale jest to tylko moja prywatna opinia, tak więc nie zwracaj na nią uwagi
Poza tym zapraszam do częstegu zaglądania na to forum, do działu Warszawy. Jest nas mało (jak narazie ) i pasowało by ten dział rozruszać.
Pozdrawiam i czekamy na zdjęcia gotowego samochodu

Mam nadzieję, że tapicer podejdzie z takim samym sercem do twojej Warszawki jak do mojej.
A tak wogóle RESPEKT

Cytat:
2005-09-13 21:41:21, MARKHEIM pisze:
Maćku, powiem ci szczerze co mi się tylko nie podoba w tej Twojej Warszawce (zresztą nie tylko w Warszawach, ale we wszystkich samochodach), a mianowicie felgi w kolorze nadwozia. Ale jest to tylko moja prywatna opinia, tak więc nie zwracaj na nią uwagi Poza tym zapraszam do częstegu zaglądania na to forum, do działu Warszawy. Jest nas mało (jak narazie ) i pasowało by ten dział rozruszać. Pozdrawiam i czekamy na zdjęcia gotowego samochodu

Ale czy Wawki nie miały przypadkiem właśnie takich kremowych felg?
A generalnie auteczko mniodnie
Kolor jeden z najsłuszniejszych, listewki progowe się świecą, jak jeszcze będzie poskładana i z nową tapicerą, to się zakocham
Pozdrawiam

Dzisiaj na moim osiedlu stała przez jakiś czas piękna czarna Garbuska. Szkoda,że cyfraka nie mam. Miała ładne fele, troszkę nie z epoki chyba i "takie coś" na masce.

U mnie co jakiś czas na ulicę podjeżdżają na przemian sedanka i kombi, obie w dobrym stanie.

Kolejne gratulacje!! Piękny kolor właściwy wybór , na podobny pomalowałem swoją S 105, teraz tylko to co najfajniejsze: chromy, chromki i chromeczki, listwy listewki i listeweczki, czyli jeszcze sporo dłubania, ale jak na razie to ... ideał!!!
Pozdro i udanej kontynuacji
... śliczna jest