Nie chce chodzic na benzynie BMW e30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam mały problem, mam e30 1.8 gaz, i mam problem bo nagle przeststała chodzić na benzynie, rano normalnie zapaliła na benzynie pochodziła z 5 min. i przełączyłem na gaz i wszystko było wporządku do momentu aż za jakiś czas ją zgasiłem i chciałem uruchomic już nie chciała zapalić na benzynie, dolałem benzyny bo myslałem że jest mało ale to nic nie dało,napoczątku łapie a potem już nic,chyba że się przełączy na gaz to jak się dłużej pokręci to zapali na gazie i normalnie chodzi tylko na benzynie nie chce, co to może być

Sprubój wlać paliwko bezpośrednio do kolektora ssącego, jak bedzie chodziło to daj znać. Wtedy pomysliwy co to może być i napewno Ci pomoożemy. Ten typ jest na gaźniku zapewne. Odpisz jak juz sprawdzisz tak jak pisałem wyżej

ten silnik to 1.8 m40 na pełnym wtrysku, prawdopodobnie wysiadła pompa, ale nie wiem czy można ją jakos zregenerowac

jak na wtrysku to mógł sie z....ć regulator ciśnienia paliw który umiszczony jest na listwie wtryskiwacz, mozna sprawdzic czy to on ale mogła tez pompa paliwa sie popsuć. Pierwsze co zrób to wlej paliwo do kolektora ssącego najlepiej odepnij filt powietrza i wlej setke paliwka tak jak pisałem wczesniej, gdy silnik odpali i będzie pracowałdobrze to mozesz sprawdzić czy pompa podaje paliw. Zeby to sprawdzić nie trzeba wyciągać pompy paliwa wystarczy odkręcic od listwy w. przewód którym doprowadzane jest paliwo. Gdy po przekreceniu kluczyka paliwo zacznie psikać z tego przewodu z znacznym ciśnieniem ktore powinno wynosic 6 barow do znaczyze pompa jestdobra. Wtedy podłącz spowrotem przewód i możesz wziąść się za sprawdzenie regulatora ciśnienia paliwa. Żeby sprawdzić w szybkki i łatwy sposób to zegnij przewod którym odprowadzane jest paliwo spowrotem do baku, wtedy zwiększy sie cisnienie paliwa w listwie. Niech ktoś pomoże ci odpalic samochod a Ty trzymaj ten przewod zagięty, jak polepszy się to znaczyze regulator jest walnięty. Mozesz to samemu sprawdzic bez pomocy drogiej osoby ale musiał byś wlac paliwo do k.ssącego odpalic samochod i zagiąć przewód o którym mówiłem. A gdy autko nie odpali jak wlejesz paliwko do k.ssącego to wtedy ani nie sprawdzaj całej reszty co pisałem tylko daj znać
Ale nabazgrałem hehe

dzięki za rade jak będe już coś wiedział to się odezwe ale wydaje mi się że to pompa nawaliła tylko nie wiem czy jak by ona nawaliła to da się ją naprawić bo pytałem o nową to najtańsza kosztuje 600 zł

prąd dochodzi do pompy,już wiem że napewno coś jest z pompą, wyjołem ją i poruszałem nią i zaczeła normalnie chodzić wiec ją włożyłem pochodziła pare godzin i znowu przestała może ktoś zna jakiś warsztat który naprawia pompy, pompa jest Boscha,

tutaj masz linka, nie wiem czy to ta pompa ale poszukaj na innych aukcjach http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=44721569

spoko tylko że to jest od E36 a do e 30 nie pasuje, szukałem już na alegro ale nie ma takiej, dlatego jest droga do e30 bo nie można założyć innej bo jest mały otwór w zbiorniku, a że to jest pompa to napewno bo jak popukałem nią to zaczeła chodzić a za jakiś czas znowu przestała, podłanczałem ją bezpośrednio pod akumulator, dzwoniłem do gościa który zajmuje się naprawą pomp to powiedział że koszt naprawy to ok 200 zł i powiedział że najlepiej jest kupić nową

SPRÓBUJ ZATANKOWAĆ BENZYNY A JAK NIE TO SPRÓBUJ NA GNOJÓWCE

dzięki za propozycie może ty jezdzisz na gnojówce ale ja nie mam disla, a pozatym wymieniłem na nową pompe i wszystko ok.