KONIKI W 3.0 24V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
PANOWIE!
OD KIEDY OMEGA AUTOMAT MA 199KM, A MANUAL 204KM?
TO PRZECIEŻ ZALEŻY OD KATALIZATORA TJ.- 204KM MA 30SE- BEZ KATALIZATORA, A 199KM MA 30SEJ- Z KATALIZATOREM.

Chyba masz rację, to mi się coś poplątało....

Panowie,jak to jest???

Witam,

Skrzynia biegów nie odbiera mocy silnikowi... co jedynie to powoduje zmianę parametrów w jaki sposób wykorzystuje się stadko pod maską

C30SE to 204KM a C30SEJ 204KM bez względu na skrzynie (automat/manual)

pozdrawiam

No dobra panowie mądrale, ale powiedzcie mi czy fabryka wypuszczała Omeśki 204 KM w automacie czy nie??? Bo z instrukcji to by na to wynikało..... Czyli SEJ zarezerwowane dla automatu a SE dla manuala.....

seniorki byly w automacie z silnikami se a czy sej tez to nie wiem.

Nigdy nie widziałem C30SE z automatem... ale za to widziałem C30SEJ na manualu czyżby przekładka? hmm... Makaveli dobrego klina zadałeś Tak czy siak C30SE był tylko w sedanach a C30SEJ tylko w Caravankach... pozdr...

mam oryginalny katalor senatora i nie ma tam innego silnika niż 204 Km czyli 3.0 SE - oczywiście z 24 zaworowych

Cos Wam powiem... obojetnie ile ich bylo... zawsze jest za malo

PRZEGLĄDAJĄC DOKUMENTY OD MOJEJ OMEGI (3.0SEJ) ZAUWAŻYŁEM ŻE:

199 KM ZAREZERWOWANE JEST TYLKO DLA 3.0SEJ BO TA WERSJA MA KATALIZATORY I SONDĘ LAMBDA ( STĄD TEŻ UBYWA TE CENNE 5 KM) A CO ZA TYM IDZIE SPEŁNIA NORMĘ SPALIN EURO 2

204 KM JEST TYLKO W 3.0SE BO W TEJ WERSJI SILNICZEK NIE JEST ZDŁAWIONY PRZEZ KATALIZATORY ( SZTUK 2) I NIE MA SONDY LAMBDA KTÓRA JEST TEŻ ODPOWIEDZIALNA ZA MOC.
( USTALA "" EKOLOGICZNY "" SKŁAD MIESZANKI.)

CZY CARAVAN CZY SEDAN, AUTOMAT CZY MANUAL TO NIE MA ZNACZENIA.

POZDRAWIAM MEGA_3 I JEGO 3.0SEJ

cos mi sie widzi ze jakies nieprawdziwe informacje sie tu pojawiaja. c30se ma katalizator polecam www.c30se.de i jest tam opisany kazdy silnik jest nawet abgastest c30se. acha a to ze c30sej spełnia euro2 to juz naprawde jakis hit sezonu. sam katalizator nie swiadczy o tej normie...

TO CZYM W KOŃCU RÓŻNIĄ SIĘ 3,0SE OD 3,0SEJ????????????

A CO DO NORMY EURO 2 TO OMEGA A 3,0 SEJ JĄ SPEŁNIA JEŚLI CHODZI O TOKSYCZNOŚĆ SPALIN!!!!!!
SPRAWDZAŁEM NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ.

POZDRAWIAM MEGA_3

Jeśli Cię to uspokoi, to informuję iż literka J w oznaczeniu dotyczy mocy DŁAWIONEJ.... cokolwiek by to nie oznaczało...
Rety.... dajcie już spokój z tym tematem... czy to aż takie istotne...
Mega3 - ciesz się że masz taką furę i tyle.... zazdroszczę Ci bo właśnie z takim samym motorkiem (30sej) musiałem sprzedać... A te 5 koników mniej i tak nie odczujesz.....
pozdro!