MotoNews.pl

Nie pali na jeden cylinder

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko co moze byc przyczyna czemu nie pali na jeden cylinder 525 89rok

najczęściej świeca, przewód(taka rurka), cewka. wymień najpierw świece jak są stare.

Proponuję na początek sprawdzić czy jest iskra na świecy w tym cylindrze. Jeżeli jest to trzeba pomierzyc ciśnienie sprężania w cylindrach. Jeżeli i tu jest wszystko w porządku to masz problem z wtryskiwaczem.

arton ma racje i krzysiek maja racje sprawdz to co powiedzieli a napewno rozwiazesz problem

napisz jeszcze na który nie pali

Jak chcesz sprawdzic na który nie pali to nie metodą zciągania fajek ze swiec. Przynajmniej ja tak nie robię. Elektronika jest wrażliwa na przepięcia.

Swiece sa nowe przewody raczej dobre a jak sprawdzic wtryski 6 nie ndziala

cisnienia nie ma na 6 cylindrze

ooooooooooo to lipa!!!!

Na 85% masz wypalony zawór wydechowy. Tak czy inaczej głowica do zdjęcia.

Ja spytam krótko jeździsz na gazie???

a instalacja ma coś do tego? bo od niedawna używam gazu i nie nażekam.

Nie chcę być zaraz zaatakowany przez "gazowników" (sam nie jeżdzę na gazie) ale znane są mi przypadki wypalania zaworów właśnie przez gaz... że o innych wcześniejszych lub późniejszych usterkach nie wspomnę

na gazie nie jezdze zwór raczej jest krzywy i nie dolega bo jak zmieniałem głowice przy docieraniu zaworów to zauwazylem. A czy można jezdzic tak przez jakiś czas?

Skoro zauważyłeś to wcześniej to trzeba było wymienić ten zawór a tak zwiększyłeś sobie koszty
Nie wiem czy można tak jeździć ja bym nie jeździł tylko jak najszybcej usunął usterkę.

możesz zniszczyć gniazda zaworowe , albo całą głowice.. u mojego znajomka (zawór wydechowy) w renault, poszła sonda lambda i katalizator. o głowicy nie wspomne. miał bęzyne w oleju i nie wiadomo jak to skruciło żywotność całego silnika. też jezdził jakiś czas z awarją jednego cylindra.