| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-04 00:16:10 słuchaj moje auto robi czasem w tygodniu 1000- 2000 km..... przeglądy staram się robić co 15 kkm.. ale nie zawsze mi to wychodzi.. czasem robie nawet co 18-20 kkm.... auto ma 255 kkm przebiegu i bez problemu przechodzi takie próby...nie jet to jednak espero tylko nubira........ moim zdaniem jeśli chcesz zmienić olej to zmień go dla świętego spokoju.. w końcu 4 l syntetyku lotosa to 80 zł....
a ideę wyjazdu na pogrzeb popieram i szanuje kolegą, że zdobył się na taki gest.... też chętnie bym pojechał.... ale nie mam bardzo czasu i kasy na paliwo pozdro |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-04-04 01:51:24 chopin..wyluzuj )) pojedziesz i wrocisz bez problemu...w ogole zapomnij..i powodzenia jedziesz espero a nie jakims 20letnim szrotem typu golf![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-04 08:21:39 Tanie linie są tanie jak bilet kupisz 3 miesiące wcześniej. |
Baspio Espero 1,5 Jaworzno | 2005-04-04 08:42:17
To chyba u nas. Kupowałem w Weronie do Pyrzowic na 5 dni wczesniej i był po 96E a autokar do Krakowa 94 |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-04-04 09:34:34
Olej oczywisice moze zostac, nic sie nie stanie - jedziesz w kocnu 15letnim Espero, silniki nie zbyt nowoczesne, zebys musial zmieniac olej. Niektorzy zmieniaja co 20tys i tez jezdza...
Natomiast nie polecam jechania na zimowkach, to chyba kiepski pomysl. Robi sie cieplo, a jedziesz jeszcze na poludnie, wiec bedzie tam jeszcze cieplej. Pomysl o tym, bo bedziesz na nich plywal |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2005-04-04 11:44:55 ElChopin ja jechałam również na zimówkach, zrobiłam 3300 km.Były głośne no ale nie można sie spodziewać cichutkiej jazdy.
Mechanik obejrzał tylko mój samochód, czy coś na gwałt nie potrzeba zrobić.Nie wiem czy dobrze spojrzał dlatego ,że do wymiany mam klocki hamulcowe - właściwie to ich nie mam Starte totalnie. Nie wymieniałam oleju, ale wzięłam ze sobą zapas w razie braku.Poza tym widziałes w jakim stanie był Esperak? Zderzak przymocowany za pomocą liny - totalna prowizorka, ale jak widzisz dojechałam szczęśliwie.
Idea wyjazdu - pozazdrościć, co ja bym dała żeby też tam być
Tylko czy rzeczywiście będzie jak tam jeździć?? Chyba ,że Twoi znajomi mieszkają gdzieś na obrzeżach, i na Plac Sw Piotra dotrzecie w inny sposób. Pomódl sie i w naszym imieniu...... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-04 11:58:57
Dla tych co tam nie byli - w normalny dzień po Rzymie nie da się praktycznie jeździć, a i jeździć trzeba tam umieć. Podejrzewam, że "w ten dzień" Rzym zostanie zamknięty i będzie po sprawie. |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-04-04 13:17:34 dzięki za odzew kochani - samoloty odpadają - nic nie ma wolnego, na dodatkowe czartery jeśli da je się uruchomić wogóle cena to ok 1000pln w obydwie strony. Rozważamy jeszcze pkp - specjalne pociągi do Rzymu, bezpośrednie za ok 500pln w obydwie strony. Jeszcze jedna prośba do was - nie bardzo jestem w stanie oszczować koszty paliwa/lpg. Wg viamichelin jest 1786km przez słowacje/czechy - austrię. Mak ktoś pojęcie o kosztach lpg w austrii i włoszech??? Staceje chyba można znaleźć beproblemowo. Naprawdę nikt nie chce się dołączyć. Ja też mam dużo pracy z kasą strasznie cieniutko - ale, sami wiecie... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-04 13:44:59 Przemyśl czy jesteś pewien. Zapowiadają 5 mln. ludzi. Czyli staniesz w tłumie kilka km od Watykanu, a kierunek gdzie znajduje się Watykan będziesz mógł określić co najwyżej na podstawie kompasu lub GPS-a.
A gaz... w Austrii np.benzyna jest tańsza niż u nas. We Włoszech benzyna zawsze była droższa niż w Austrii. |
jurbi Espero 1,5 Biłgoraj (Pesaro - Italia) | 2005-04-04 20:14:30 podobno ma być specjalnyu pociąg z Polski |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-04-04 20:14:33 w biurze podrózy w Gliwicach koszt biletu autokarowego z wyżywieniem i noclegami w dwie strony kosztuje 690 zł od osoby...
pozdro |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-04-04 21:17:39
Piotrek wez przestan chłopaka straszyc! On naprawde chce jechac.. tez bym chetnie pojechał ale poprostu nie moge.. i nie stac mnie na taki wyjazd. Biezmy z niego przykład! Facet wali jak w dym! a Ty wszystklo krecisz.. i chlopaka straszysz. Skoro zdecydował sie na taki wyjazd to wie co go czeka w Rzymie i w Watykanie! |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2005-04-04 22:23:54 Cześćchłpaku, moja żona ze 3 lata temu miała okazję jechać przez słowacje i austrię do Chorwacji i mówi że z LPG jest raczej problem, więc musisz sie liczyć z paliwem...
Ja osobiście byłem na słowacji w lutym i ceny paliwa są na poziomie polskich znaczy w rejonie 4 zeta/litr... co do gazu nie pamietam dokladnie ale jakos ponad dwójkę chyba.... Powodzenia stary i będę cię obserwował w piątek prawdopodobnie z Krakowa bo tam się wybieramy aby pozegnać (o ile mi wolne we firmie zrobią) Jeżeli ktoś chętny na wyprawę do Krakowa to czekam napriv kontakt |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-04-05 07:07:25 A może by tak wycieczkowicze do Rzymu zostawili jakiś emblemat klubowy w miejscu gdzie wszystcy zostawiają. Nie wiem co by to mogło byc, bo poza nalkejką na blendę nic mi do głowy nie przychodzi. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-05 07:23:13
Raczej powinieneś napisać "niech wie co go czeka w Rzymie". Ale przynajmniej wkur...ce skuterki znikną. |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2005-04-05 09:14:55 ElChopin nie wiem jak z gazem ale oto ceny benzyny:
Czechy: 27,90 CK Słowacja: 36,20 SK Austria: 0,97 Euro Włochy:1,16 Euro W Super Ekspresie z dn 04,04,2005 jest trasa którą najlepiej jechać,gdzie się zatrzymać itp |