Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DeeJay Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-03-30 13:42:02 I kolejne pytanie : Czy jazda z pełną do oporu butlą jest niebezpieczna ? |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-04-03 14:32:13 Jezeli kogos to przestrasza to wystarczy wyjac wielozawor i udroznic kanalek z ktorego wysuwa sie metalowy trzpien.To on odblokowany przez ramie plywaka decyduje o zatrzymaniu procesu tankowania gazu.Ja sam zablokowalem ten mechanizm zeby do i tak malego zbiornika toroidalnego mozna wlac wieksz ilosc gazu.Po zatankowaniu przejade pare km i gazu troche ubywa.Jezeli cos sie jednak przytrafi zadziala zawor bezpieczenstwa. |
![]() Race_D LPG User FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-04-05 23:11:57 No dobra, a którędy ten zawór upuści nadmiar? Bo ja u siebie w butli juz chyba 8-letniej nie zauważyłem nic poza wyprowadzeniem tankowym i głownym (na reduktor). Mam jeszcze dwuletnią instalke i tam też niczego takiego nie kojarze, chociaz tą kupiłem razem z autem i nie przyglądałem sie jej zbytnio... |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-04-08 10:39:27 Prawidlowo zalozony zbiornik gazu powinien miec odprowadzenie z przestrzeni nad wielozaworem bezposrednio pod podwozie.Po otwarciu zaworu bezp. caly gaz uchodzi nam na zewnatrz autka. |
![]() Race_D LPG User FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-04-08 15:27:41 No ale chyba tylko cały "nadmiarowy", co nie?
Tylko gdzie dokładnie jest ujście z tego zaworu bezpieczeństwa że ja go nie widze ![]() ![]() ![]() |