MotoNews.pl
11 Oświetlenie sterowania szyb i reg. lusterek- czy istnieje? (100335/18) - PT

Oświetlenie sterowania szyb i reg. lusterek- czy istnieje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy z "nową" cariną E, i mam pytanie jak wyżej.
Jeśli tak to proszę o wskazówki w rozbieraniu klawiszy podnoszenia szyb i sterowania lusterek, jak również o rodzaj żaróweczek.
Z Waszą pomocą wymieniłem już żaróweczki na konsoli środkowej, za co WIELKIE DZIĘKI.

klawisz sterowania lusterek chyba sie nie podświetla,szyb tak

Hej!
Tak jak napisal Pan Marek, oswietlenia regulacji lusterek nie ma, jesli chodzi o panel sterowania szyb to jest tam tylko jedna zielona dioda, nie zaroweczka (jakies 2mm srednicy, z plaskim lebkiem - przynajmniej u mnie tak jest).
Rozbieralem panel sterowania szyb, uwazaj zeby Ci nic nie zginelo

Pozdrawiam
K

hmm że sterowanie lusterek nie jest podświetlane to wiem,
ale że szyb hmm chyba musiala sie przpalić wczęsniej a ja o tym nic nie wiem

sterowanie lusterek nie jest podświetrlane to potwierdzam , natomiast szterowanie szyb to chyba jest tylko przełącznik od szyby kierowcy podswietlany (przynajmniej u mnie tak jest i u mojego ojca w Cari)

Racja Panowie w mojej CariII,był tylko podświetlony przycisk od otwierania szyby kierowcy.Tak namarginesie, nie wiecie moze czy taki panel z tymi przyciskami pasowałby z Cariny E do Cariny II.Mój się skopcił,a raczej co chwile nie ma gdzieś styków i potobiły się plastiki.Dzięki i Pozdro

Dzisiaj zwróciłem uwagę na ten panel i podświetlone są wszystkie przyciski od okien i centralny od strony zamykania.
Pozdro.

U mnie też wszystkie świecą ale jak blokada bocznej tylnych jest wyłączona jak jest włączona świeci tylko od kierowcy i central.

Wielkie dzięki za wszystkie wskazówki. Jak zbiore siły to zabiorę do do reanimacji podświetlania przycisków.